İlk Öpücük (First Kiss) videosunun bir benzeri Türkiye’de çekilecek.

Yönetmen ve senarist Tatia Pilieva’nın Mart ayında yayınladığı “First Kiss” videosu, viral bir videoya dönüşmüştü. Videoyu şimdiye kadar 89 milyon kişi izledi.

İlk Öpücük’te birbirini tanımayan kimisi genç kimisi yaşlı, kimi eşcinsel kimi heteroseksüel 20 kişinin öpüşmesini izliyoruz. Utangaç gülümsemeler, siniri bozuk gülüşmeler, ne yapacağını bilemeyenler…

Pilieva, bu videoyla birbirini tanımayan insanların ilk yakınlaşma anını yakalamaya çalıştığını anlatıyor.

Bianet'in haberine göre; şimdi proje Türkiye'de de gerçekleştirilecek, ama Pilieva tarafından değil.

İstanbul’da 31 Ağustos’ta, bir günde çekilmesi planlanan videoda yer almak isteyenler için son başvuru tarihi 16 Ağustos. [email protected] adresine mail atmak yeterli.

Pilieva’nın videosunun yayınlanmasının ardından, Mısır’da çekilen İlk Öpücük Parodisi, Yeni Zelanda’da çekilen Eşcinsel Öpücük ve daha birçok benzer video çıkmıştı.

İLK ÖPÜCÜK’ÜN HİKAYESİ


Pilieva İlk Öpücük’ün hikayesini Huffington Post’ta anlatıyor:

“Öpüşmek için sete gelenlerin hassasiyetlerini, kırılganlıklarını hiç unutmayacağım. Birbirlerine karşı çok naziktiler. Sürekli olarak çalışan beş kamera vardı ve rahatsızlık yaratmamak için kimse ‘kayıt’ diye bağırmadı. Bazı anlarda gözlerimi bile kapadım. Ama gün sona erdiğinde daha mutlu olamazdık. İnsanların çok güzel bir yönüne şahit olduk. Kimse izlemeseydi bile, yine de bu filmle gurur duyardık.

“İnsanlar İlk Öpücük’ü viral bir fenomen yapanın ne olduğunu soruyor. Bunu kesin olarak bilemeyiz ama muhtemelen insanları etkileyen insan kırılganlığıydı. Teknolojinin biz insanları izole ettiğini savunuyoruz, ama İlk Öpücük hiç değilse sevgi ve iletişim için duyduğumuz arzunun bizi birleştirdiğini gösteriyor.”