İlerleyen yaşlarda tüp bebek şansı ile iligli olarak; Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi doktoru Op.Dr. Erman Sever bizleri bu konuda bilgilendirmiştir.

Öncelikle anne adayının 35 yaşından büyük olması durumunda, 1 yıl beklenmesine gerek yoktur. 6 ay içerisinde gidilmesi gerekir.

Hamile olma şansı azaldığı için, 6 ay içerisinde, 40 yaş ve üzeri yaşlarda 3 ay içinde bir uzmana başvurmak gerekir.

Her kadın zamanı geldiğinde anne olmayı ister. Anne adayları da çocuğunu sağlıklı bir şekilde kucağına almayı ister. Fakat bazen bazı sebeplerden dolayı (maddi imkânsızlıklar, genetik faktörler, kısırlık, tüp bebek tedavisinin geç sonuç vermesi… Gibi uzayıp giden konular ) yüzünden bazen çocuk sahibi olmak zorlaşabilir ve ileriki zamanlara kayar yani gecikebilir.

Bazen gereken her ortam müsait olsa da, kişiler anne ve baba olmayı çok arzulasa da, bir türlü çocukları olmaz. Bu durumda en çok başvurulan yöntemlerden biri de tüp bebek yöntemidir. Günümüzde teknolojinin de gelişmesi ile tüp bebek yönteminin olumlu sonuçlar getirdiğini ve birçok aileye bir bebek kazandırdığını söyleyebiliriz.

Ayrıca bir konuyu daha dikkate alırsak eğer günümüzde kadınlar tarafından evlilik ve anne olma yaşı sürekli ileriye ertelenmektedir. Bu ertelemenin sebepleri arasında öncelikle mesleki kariyerini sağlamlaştırmak, maddi anlamda güvenceyi sağlama kaygısı ya da kendini anneliğe hazır hissetmeme gibi sebeplerden de anne olma yaşını ileriye atar. Herkes bilir ki yaş ilerledikçe anne olmak zorlaşır. Yaş ilerledikçe yumurtalıklar yaşlanır, döllenme oranı azalır, vücut yumurtalık üretmez doğuştan aldığı yumurtalıklar da zamanla yaşlanırlar. Ayrıca rahim iç zarının döllenen yumurtayı tutma yeteneği azalır.

İleri yaştaki bir kadın gebe kalmaya karar verirse eğer öncelikle gebelik meydana geldiğinde oluşabilecek tıbbi sorunlar olup olmayacağına bakılmalıdır. Örneğin şeker hastalığı sıkıntı yaratabilir.