AKP’nin iktidar ortağı MHP bu duruma tepki gösterirken, CHP de ‘Yıllardır CHP’ye oy çıkan köylere hizmet gitmiyor. Yaptıkları ayrımcılık, partizanlık’ açıklaması yaptı.

Amasya Valisi Osman Varol geçen cumartesi günü Büyük Amasya Oteli’nde İl Özel İdaresi’nin 2019 yılı çalışmasını içeren yıllık değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıya yalnızca AKP Amasya milletvekilleri Levent Karahocagil, Hasan Çilez ile AKP İl Başkanı Mehmet Akif Kesmekaya ile AKP’li İl Genel Meclis Başkanı Zeki Eraslan’ın çağrılması dikkat çekti.

Cumhuriyet’ten Mehmet Menekşe’nin haberine göre CHP’li Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer ile CHP ve MHP’li il genel meclis üyeleri ve il başkanlarının çağrılmadığı toplantıda Amasya yerel ve ulusal basın mensuplarına bilgi verilerek, detaylı bir sunum yapıldı.

CHP VE AKP’NİN İKTİDAR ORTAĞI MHP’DE DE TEPKİ GELDİ

AKP Amasya Milletvekili Hasan Çilez toplantıdaki konuşmasında yapılan çalışmaların AKP’nin hizmetleri olduğu yönünde ifadeler kullandı. Amasya İl Genel Meclisi’nin şubat ayı toplantısının yapıldığı gün CHP ve MHP’li il genel meclis üyeleri 2019 özel idare yatırımlarının değerlendirildiği toplantıya çağırılmamalarına ve yatırımların AKP yatırımları gibi gösterilmesine tepki gösterdi.

‘CHP’YE OY ÇIKAN KÖYLERE YILLARDIR HİZMET GİTMİYOR, PARTİZANLIK YAPILIYOR’

CHP Amasya İl Başkanı Reşat Karagöz de “Yapılan tüm hizmetleri AKP yaptı gibi bir algı oluşturulmak isteniyor. Yıllardır CHP’ye oy çıkan köylere hizmet gitmiyor, hizmet ayrımcılığı yapılıyor. Bunların ölçütü o köyden AKP’ye oy çıkmış mı çıkmamış mı? Yaptıkları ayrımcılık, partizanlık” dedi.