Gazeteci Barış Yarkadaş, AKP tarafından düzenlenen etkinliklerden bazı fotoğrafları okurlarıyla paylaştı.

Bu görüntülerin iktidar partisinde hayal kırıklığına yol açtığı görüşünü dile getirdi.

Ekonomi yönetiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'düşük faiz' ısrarı doğrultusunda attığı adımlar ülkeyi ekonomik krize sürüklerken, hayat pahalılığı iktidar partisi AKP ve Cumhur İttifakı'ndaki ortağı MHP'ye seçmen desteğinin azalmasına yol açıyor.

Kamuoyu araştırmalarına 'veri' olarak yansıyan sonuçlar, partilerin seçim hazırlıkları kapsamında sahaya inmesiyle somutlaştı.

376003_600x753 (1)

Özellikle AKP tarafından düzenlenen birçok etkinlikte katılımcı sayısının azlığı dikkati çekiyor.

Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, bu toplantıların İstanbul ayağından fotoğraflar paylaşarak değerlendirmelerde bulundu.

"(...) Tuzla Büyük Teşkilat Pikniği adıyla yapılan etkinliğe sadece 250 kişi katıldı. Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun da eşlik ettiği 'Yüz Yüze 100 Gün’ etkinliğinin ikinci adresi ise Kağtıhane’ydi.

AKP İstanbul İl Başkanı Kabaktepe’nin Twitter adresinden paylaştığı fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere Kağıthane toplantısı da oldukça sönük geçti. Tuzla’daki etkinlik, Kağıthane’ye göre daha kalabalıktı…

Varın gerisini siz düşünün…

Üstelik, her iki ilçenin belediye başkanlıklarını da da yıllardan bu yana AKP kazanıyordu. Bakan Karaismailoğlu’nun Kağıthane’ye gelmesi bile teşkilatta heyecan yaratmamıştı.

376004_600x770

'ESENLER'E NE DEMELİ?'

AKP’nin birinciliği hiç elden bırakmadığı Esenler’deki toplantının ana konuğu Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta’ydı. Toplantının düzenlendiği salonda 150 kişi ya var ya yoktu.

'HELE 'AKP'NİN KALESİ' OLARAK ADLANDIRILAN SULTANBEYLİ'DE ORTAYA ÇIKAN MANZARA İBRETLİKTİ'

Pendik, Başakşehir, Zeytinburnu ve Üsküdar da diğerlerinden farklı değildi.  Hele 'AKP’nin kalesi' olarak adlandırılan Sultanbeyli’de ortaya çıkan manzara, AKP açısından tam ibretlikti. Belediye seçimlerinde yüzde 65’e yakın oy aldıkları Sultanbeyli’deki alanda 65 kişi anca vardı.

'BAKAN GELSE BİLE İLGİ YOK'

AKP Sultanbeyli ve Üsküdar’a bakan ve genel başkan yardımcılarını getirmesine rağmen, açık hava toplantılarına yönelik bir ilgi sağlayamadı. Eski Bakan Jülide Ersarıoğlu ile Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un AKP İl Başkanı Nuri Osman Kabaktepe ile ilçeyi dolaşması da hiçbir heyecan yaratmadı. (...)"