Hüda-Par’a yakınlığıyla bilinen Peygamber Sevdalıları Platformu’na üye İkra Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile imzalanan protokol kapsamında kamu okullarında “siyer” sınavı düzenledi.

Sınav öncesinde Milli Eğitim Bakanı adına Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal Tırnakçı imzasıyla tüm okullara sınav duyuruldu. Duyuruda, sınavın amacının “Peygamber efendimizin örnek hayatının öğrencilere öğretilmesi” olduğu belirtildi.

SINAVDA HAREM-SELAMLIK UYGULANDI

Platformun yayın organı Doğru Haber sitesinde, sınavın 75 ilde yaklaşık 300 bin öğrencinin katılımıyla yapıldığı belirtildi. “Umre ödüllü siyer sınavı” olarak duyurulan sınava erkek ve kız çocuklarının ayrı ayrı alındığı da ifade edildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Sözcüsü Yahya Oğraş, sınavın yapıldığı okulların yöneticilerine teşekkür ederek, “Müdürlerimiz olsun, kurum amirleri olsun, çocukların heyecanı olsun yutkunamayacak derecededir. Sınav öncesinde bazı çocuklarla görüştük, heyecan içerisinde olduklarını gördük” dedi.

Antep’te sınavın 40 ayrı okulda gerçekleştiği ve 13 bin öğrencinin katıldığı ifade edildi. Sınava İstanbul genelinde 32 bin, Mardin’de 14 bin, Adana’da 6 bin 500, Bitlis ve Ağrı’da 5 bin öğrencinin katıldığı bilgisi verildi.

‘EĞİTİM YUVALARI HİZBULLAH’A AÇILIYOR’

Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka ve CHP’li Murat Bakan konuyu Meclis’e taşıdı. Nazlıaka “Ensar Vakfı ile imzalanan protokol yetmemiş olacak ki bugün küçücük çocuklarımızın eğitim aldığı yuvalar Hizbullah’a açılıyor” dedi.

Nazlıaka’nın konuya ilişkin açıklaması şu şekilde: “Milli Eğitim Bakanlığı basına yansıyan son haberle birlikte bir kez daha bilimsel ve laik eğitim sınavında sınıfta kalmıştır.

Ensar Vakfı ile imzalanan protokol yetmemiş olacak ki bugün küçücük çocuklarımızın eğitim aldığı yuvalar Hizbullah’a açılıyor. Cihat propagandasının serbest, her türlü gerici öğretinin mubah sayıldığı bu eğitim sistemini reddediyoruz. Eğitim yuvaları kimsenin arka bahçesi değildir, hele ki çocuklarımızın çağ dışı öğretilere teslim edilmesi her açıdan sorunludur. Bu anlayışa boyun eğmeyeceğiz, geleceğimizi bu karanlığa teslim etmeyeceğiz.”

Sınava çok sayıda öğrencinin katıldığının duyurulduğunu aktaran Nazlıaka “Sınav esnasında bir de haremlik selamlık uygulaması yapılmış! Bu tablonun bizzat sorumlusu gerici örgütlenmenin okullarda cirit atmasına neden olan siyasi iktidardır. Küçücük çocukları cinsiyetine göre ayıran, bilimsel ve laik öğretilerden uzaklaştırma hedefi ile hareket eden her kurum ya da kuruluş derhal okullarımızdan atılmalıdır” dedi.

Kaynak: BirGün