İkizdere'de taş ocağına karşı eylemler yapan kadınlardan Ayşe Albayrak, "Anarşist mi demediler, terörist mi demediler, komünist mi demediler... Ben komünistlikten memnunum, komünistler kimsenin hakkını yemezler. Komünistler hak yemez” dedi. Halk TV'de yayımlanan Serhan Asker'in sunduğu Görkemli Hatıralar programına katılan Albayrak'ın sözleri sosyal medyada da gündem oldu.

Geçen yıl Haziran ayında İYİ Parti grup toplantısına katılarak Genel Başkan Meral Akşener tarafından kürsüye çıkarılan  Albayrak burada yaptığı konuşmada, Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taş ocağı projesi için şunları söylemişti:

"Bizim vadimizi alıyorlar, oraları yıkıp talan ediyorlar. Gelip oraları görseniz ben için için ağlıyorum ama sesimizi hiç kimseye duyuramıyoruz. Bize orada çok zulmediyorlar. Sularımızı kestiler. Ağaçları kesip dereyi doldurup üzerlerine toprak örtüyorlar ki kimse görmesin onları. Orman deyince o orman değil. O bizim yaşam alanımız ambarımız ekmeğimiz suyumuz havamız yaşam sevincimiz. Onlara taş diyorlar. Taş değiller o taşların hepsinin kalbi var, canı var. Bizim derelerimizin balıklarını yok ettiler. Kapımıza çıkmaya bile bize izin vermiyorlar. Çayımı kestim götürdüm evin kapısına. Kamyonu getirdi adam çayların içine çekti. Nedir adı Cengiz mi nedir unutuyorum adı batsın."

Albayrak Halk TV yayınında ise şöyle konuştu: "13 ay oldu, direnmeye devam ediyoruz. Bize çıktın televizyona umut veriyorsun 'Kestane balı, manda yoğurdu, Medine Hurması, yulaf ezmesi yiyin' diye. Manda yoğurdunu bulamam, manda yok burada, Medine Hurması'nı da alacak param yok, yulafı belki bulurum ama kestane balını biz çok bulmuştuk, onunla büyümüştük, şimdi kestanemiz de kalmadı. Senin paran var alacaksın, biz nereden alacağız? Sen bu halkı hiç düşündün mü? Hiç milletini düşünüyor musun, madalyonun bir de öteki yüzü var. Sana 20 senedir biz hizmet ediyoruz ama bizi çok hor gördü. Bizim yerlerimizi aldı."

'KOMÜNİSTLER HAK YEMEZ'

İkizdere'de derelerin bile akmadığını söyleyen Albayrak, "Dereleri bile kuruttular. Bu kadar zulüm olur mu, bu kadar katliam olur mu? Bir insan halkına bu kadar zulmeder mi? Etmez, insan insan etmez... Bize demedikleri kalmadı, bize anarşik mi demediler, bize terörist mi demediler, bize komünist mi demediler..." dedi.

Bu ifadelerin ardından Serhan Asker'in, "Yoo siz hakkınızı arıyorsunuz" demesi üzerine, Ayşe Albayrak, "Ben komünistlikten memnunum, komünistler kimsenin hakkını yemezler. Komünistler hak yemez kesinlikle. Kimsenin hakkına da müdahale etmezler" yanıtını verdi.