Rize'nin İkizdere ilçesinde bulunan İşkencedere Vadisi’nde Cengiz İnşaat'ın başlattığı taş ocağı açma çalışmalarına yöre halkının tepkileri sürerken Rize Valiliği İkizdere'de 15 gün süreyle gösteri, yürüyüş ve basın açıklamasını yasakladı.

Kararın ardından basın açıklaması yapmak için bugün Cengiz Holding önünde toplanan Gençlik Hareketi Koordinasyonu üyeleri, "Ormanlara, doğaya, iklime sahip çıkacağız", "Geleceğimizi yok ettirmeyeceğiz", "Cengiz defol İkizdere halkındır" dövizlerini açtı. Grup adına konuşan Ece Köroğlu, pandemi ve provokasyon bahanesiyle getirilen eylem ve yürüyüş yasaklarına tepki gösterdi.

'PROVOKATİF EYLEM AĞAÇLARI DOZERLE YIKMAKTIR'

Köroğlu, Rize Valiliği tarafından alınan kararların, genelgelerin veya tweetlerin Anayasa’dan üstün olmadığını belirtti. Köroğlu, “Dün Rize Valiliği'nden bir açıklama geldi. 'Eylemleri yasaklıyoruz' dediler. Gerekçelerden biri ‘koronavirüs'. İkizdere’ye gelince mi normalleşme bitti? Diğer sebebi de provokatif eylemmiş, provokatif eylem dediğiniz şey, emekçi halkın doğasına, vadisine, ormanına girmek oradaki ağaçları dozerle yıkmaktır. Bir provokasyondan bahsedeceksek emekçi halkın vadisine girmeye çalışan Cengiz'de göreceğiz, o ihaleyi veren siyasal iktidarda göreceğiz” dedi.

Gençlik Hareketi Koordinasyonu'ndan 13 kişi, basın açıklaması sırasında polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı.