23 Haziran'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Ekrem İmamoğlu Çağlayan Adliyesi'ne gelerek mazbatasını aldı.

İmamoğlu mazbatayı aldıktan sonra bir açıklama yaptı. İmamoğlu açıklamasında, "Bugünkü mazbatamda çoğunluğu kadın olar bir ekibin imzası ile teslim alacağım. Bu cinsiyet eşitliği adına değerli bir mesajdır. Hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

İmamoğlu, mazbatasını aldıktan sonra bugün Saraçhane'de yurttaşlara seslenecek. Mazbatasını aldıktan sonra Saraçhane'deki İBB binasına gidecek olan İmamoğlu, burada görevi vekaleten yürüten İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan görevi devralacak.

SARAÇHANE ÖNÜNDE BİNLERCE İSTANBULLU İMAMOĞLU'NU BEKLİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nun Çağlayan'daki İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldıktan sonra İBB binasına geçecek. Devir teslim töreni öncesi Saraçhane’deki İBB binası önünde, hafta içi olmasına ve güneşe rağmen binlerce İstanbullu var. İBB’nin önündeki alanda “Her şey çok güzel oldu”, “Hak, hukuk, adalet” sloganları atılıyor.

İmamoğlu, görevi İstanbul Valisi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Yerlikaya'dan, İBB'nin Saraçhane'deki binasında gerçekleştirilecek devir teslim töreniyle devralacak.

İmamoğlu daha sonra Saraçhane'deki belediye binası önünde kendisini bekleyen vatandaşlarla bir araya gelecek.

Bu arada devir teslim töreni nedeniyle saat 15:30 itibariyle Saraçhane-Vezneciler yönü, çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Bölgede yoğun trafik yaşanıyor.