Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ve Başbakan'ın evinden taşındığı iddia edilen paralarla ilgili iki yeni ses kaydı yayınlandı.

Türkiye gündemini sarsan ses kayıtlarına bu akşam yenileri eklendi. İlk ses kaydından Başbakan olduğu iddia edilen kişiyle oğlu Bilal Erdoğan olduğu kişi iddiaya göre bir iş adamından alınacak para miktarı hakkında konuşuyor. Diğer yayınlanan ses kaydında ise iddiaya göre Başbakan'ın damadı B.A.'nın yardımcısı M.Y. ile ünlü bir iş adamının yardımcısı H.A Başbakan'ın evinde olduğu iddia edilen paraları taşımaya çalışıyor.

"NE SÖZ VERDİYSE ONU VERECEK"

Bu akşam yayımlanan ses kaydında bu defa Tayyip Erdoğan ve Bilal Erdoğan olduğu iddia edilen iki kişi yine kayıtta S… A… olduğu iddia edilen iş adamından alınacak para üzerine konuşuyor. Bilal Erdoğan olduğu iddia edilen kişi "S… A…'nın ancak 10 milyon doları verebileceğini söylerken, Tayyip Erdoğan olduğu iddia edilen kişi ise "ne söz verdiyse onu getirecek. Başkaları getiriyor da o niye getirmiyor" diyor ve ekliyor "Kucağımıza düşecekler merak etme."

Yayımlanan kayıtta yine görüntü yerine tapeler kullanılıyor, kaydın sonunda ise konuşmada adı geçen iş adamı S.A.'nın Tayyip Erdoğan'ın oğlu Burak Erdoğan'a bir villa "hediye" ettiği iddia ediliyor.

İlgili ses kaydı ile iddialar Başçalan adlı hesaptan şu linkte yayınlandı:

https://www.youtube.com/watch?v=6S1UqiFZGxc&feature=youtu.be

 

2. SES KAYDI

Sosyal medyada Haramzadeler adlı kullanıcı yayınladığı ses kaydında ise, 17 Aralık günü Kısıklı'daki başbakanlık konutundan gün boyu taşındığı iddia edilen paranın kaynaklarından birinin ispatı olarak duyurdu.

Başbakan'ın damadının yardımcısı olduğu iddia edilen şahısla ünlü bir iş adamının yardımcısı olduğu iddia edilen şahıs arasında geçtiği iddia edilen ses kaydında 2 kişi garaj dedikleri yerde ne zaman bulaşabilecekleri hakkında konuşuyor. İddiaya göre ses kayıtları yayınlanan şahıslarında taşınacak tutar hakkında tam bilgisi yok. Parayı getirdiği iddia edilen şahıs iş adamı yardımcısına ses kaydında getireceği miktarın bu defa bir önceki kadar yüksek olmadığını belirtiyor.

İlgili video için Haramzadeler hesabından şu ifadeler kullanıldı:

“Başbakanın evindeki paraların apar topar yandaş iş adamlarına ve evlere taşınması dinlemeye takıldı

Kendi sesine önce montaj sonra dublaj diyen başbakan acaba bu adli kayıtlara ne diyecek?

Başbakanın evindeki paraların dağıtılma telaşı”

İlgili ses kaydı ile iddialar Haramzadeler  adlı hesaptan şu linkte yayınlandı:

http://www.youtube.com/watch?v=1zO8fg6V1yg&feature=youtu.be

(Kaynak: Sondakika.com, vd)