Giresun Valiliği, çocuk yaşta olduğu belirtilen iki gencin görüntülerini kaydedip sosyal medyada paylaştığı öne sürülen polisler hakkında adli ve idari soruşturma açıldığını ve görevden uzaklaştırıldıklarını duyurdu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Giresun'da deniz kıyısında meydana gelen bir olaya müdahale sırasında kayda alınan ve daha sonra sosyal medyada paylaşılan iki gencin görüntüleri ile ilgili açıklama yapılması gereği duyulmuştur.

13.05.2022 tarihinde yaşanan olayın ardından Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli tahkikat, Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca da müfettiş görevlendirilerek idari tahkikata başlanılmıştır. Yapılan inceleme sonucunda söz konusu görüntülerle ilgisi olduğu tespit edilen 2 polis memuru görevden uzaklaştırılmıştır."

'BÖYLESİNE ZALİM OLMALARI KORKUNÇ'

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan, yaşananları "korkunç" olarak nitelendirdi.

Ceylan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Giresun’da liseli iki gencimizi videoya çekip sosyal medyada yayınladıkları söylenen iki polis memuru görevden uzaklaştırılmış. Fakat gençlerden bir haber alınamıyor. Halkın can güvenliğini sağlamakla görevli devlet memurlarının böylesine sorumsuz, cahil ve zalim olmaları korkunç" dedi.