Demokratik İslam Kongresi (DİK) Gençlik Komisyonu'nun 13 Aralık 2015’te İstanbul Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinde (DİAYDER) düzenlediği “Demokratik ve Özgürlükçü İslam” panelinde yaptığı konuşma nedeniyle hakkında 7 yıl 6 ay hapis cezası istenen İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık, açıklamasında eleştiri yaptığını söyledi.

Söylediklerinin suç olmadığını, eleştiri yaptığını söyleyen İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık, 'Söylediklerimin terör propagandası ile alakası yok' dedi.

“Bir soru üzerine Hendek Savaşı’nı anlatmıştım. Anlattığım Hendek Savaşı’nın, o dönem Şırnak, Silopi, Cizre, Sur’da kazılan hendeklerle ilişkili olduğu iddia edildi. Sanki Peygamber’in Medine’de yaptığı Hendek Savaşı’nın buradakilere benzetiyormuşum, dini bir meşrutiyet kazandırıyormuşum gibi bir sonuca varmışlar. Ben konuşmamda herhangi bir örgüt propagandası yapmadım. Şırnak, Silopi, Sur ve Cizre’de ‘terörle mücadele’ adı altında yapılanları eleştirdim.” diye konuştu.

‘TERÖRLE NE İLGİSİ VAR?’

Eliaçık, “Benim söylediğim yanlış değil, ben doğru bir şey söylemiş oluyorum. Ben bir gerçeği ifade etmiş oldum. Bunun terör propagandası ile hiçbir alakası yok” ifadelerini kullandı

Kaynak: Mezopotamya Ajansı