27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin kesin olmayan sonuçlara göre iki barış akademisyeni milletvekili oldu.

27. Dönem milletvekili seçimi adayları arasında ikisi Cumhuriyet Halk Partisi, altısı Halkların Demokratik Partisi'nden sekiz Barış Akademisyen yer almıştı.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki görevinden ihraç edilen Prof. Dr. İbrahim Ö. Kaboğlu Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP), Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden emekli Prof. Dr. Erol Katırcıoğlu Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) İstanbul milletvekili olarak Meclis’te yer alacak.

İHRAÇ EDİLENLER MECLİS'TE

Kaboğlu'nun yanı sıra Kanun Hükmünde Kararnameler ile ihraç edilen iki akademisyen de HDP ve CHP listelerinden Meclis’e girdi.

HDP Eş Genel Başkanı ve 675 sayılı KHK ile İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden ihraç edilen Sezai Temelli HDP Van milletvekili oldu.

Barış akademisyenlerine destek bildirisi imzacısı, 686 sayılı KHK ile Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki görevinden ihraç edilen Prof. Dr. Cihangir İslam CHP İstanbul 3. Bölge milletvekili olarak Meclis’te.

YSK’ya dilekçe sunan bir kişi, İstanbul 1. bölge 1. sıra adayı Prof. Dr. İbrahim Özden Kaboğlu, İstanbul 3. bölge 9. sıra adayı Prof. Dr. Cihangir İslam ve İstanbul 1. bölge 18. sıra adayı Prof. Dr. Yüksel Taşkın’ın adaylıklarına KHK ile ihraç edildikleri için itiraz etmişti. YSK itirazı reddetmişti.

Meclis’e giren isimler şöyle:

İbrahim Kaboğlu, Chp, İstanbul 1. Bölge

Erol Katırcıoğlu, HDP, İstanbul 1. Bölge

Sezai Temelli, HDP, Van

Cihangir İslam, CHP, İstanbul 3. bölge

Kaynak: Bianet