İnsan Hakları Merkezi'nin açılışına davet edilen tutuklu bulunan cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Ankara’da olmadığı için davete katılamayacağını söyledi.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin kapatılan İnsan Hakları Merkezi, bugün yeni yeri Mülkiyeliler Birliği’nde açılıyor.

HDP'nin Silivri'de tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a da açılışa katılması için bir davetiye yollandı.

Davetiyenin eline ulaştığını söyleyen Demirtaş, şu yanıt geldi;

“Değerli dostlar, davetinizden büyük mutluluk duydum. Özellikle de içinde bulunduğumuz bu zamanlarda, insan hakları alanındaki çalışmalar, ekmek kadar, su kadar gereklidir. El ele vererek açılışını yaptığınız İnsan Hakları Merkezi’nin, gerek akademiye, gerekse de sivil topluma yeni bir açılım getireceği umudunu ben de taşıyorum. Not: Şu sıralarda Ankara’da değilim ama katılmaya çalışacağım.”

İnsan Hakları Merkezi’nden hukukçu Yrd. Doç. Kerem Altıparmak Kişisel Twitter hesabından Demirtaş'ın yanıtını paylaşarak şu notu düştü;

“Cumhurbaşkanı adayı sayın Selahattin Demirtaş bugün yapacağımız İnsan Hakları Merkezi açılışına Ankara'da bulunamadığı için katılamayacağını bildirerek bizleri kutlamış. Umarız en kısa zamanda özgür kalır ve kendisiyle İHM'de insan hakları sorunlarını tartışma şansımız olur”