İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ı ziyaret etti.

HDP Genel Merkezi'nde yaklaşık bir saat süren görüşme, basına kapalı şekilde gerçekleşti.

İkili görüşme öncesi kısa birer konuşma yapıldı.

‘BÖYLESİ BİR ZİYARET BİZİM İÇİN ANLAMLIDIR’

İHD’nin kendilerine yaptığı ziyaret için teşekkür ederek konuşmasına başlayan Buldan, “Türkiye’nin her yerinde bir birimize olan ihtiyaçtan kaynaklı bu tür ziyaretlerin sık yapılmasının, Türkiye halkları açısından önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Aynı zamanda İHD’nin kongresi yaklaşmakta. 3 Kasım tarihinde yapılacak kongrede, yeni yönetime girecek olan arkadaşlara, üstün başarılar diliyorum. İHD’nin uzun yıllardan bu yana vermiş olduğu hak mücadelesinin Türkiye’nin barışı ve demokratikleşmesi açısından önemlidir. Bir kez daha kendilerine hoş geldiniz diyoruz“ dedi.

‘HDP DEMOKRASİ VE BARIŞ MÜCADESLESİNİN LİDERLİĞİNİ YÜRÜTÜYOR’

HDP’nin Türkiye’deki demokrasi mücadelesinde önemli rolü olduğunu ifade eden Türkdoğan, şöyle konuştu:

“HDP Türkiye’de demokrasi, barış mücadelesi veren çok önemli bir parti. Hatta denebilir ki bu mücadelenin liderliğini yürütüyor. Türkiye’de demokrasi mücadelesi vermek kolay değil. Bizim gibi yıllardır insan hakları ve demokrasi mücadelesi veren bir kuruluşun deneyimlerinden çıkardığımız sonuç, siyasal mücadelenin çok daha yükseltilerek yürütülmesi gerektiğidir.  Ama tabi bunu yaparken, HDP’nin karşılaştığı yargı baskısını hep hatırlatıyoruz. Daha birkaç gün önce Ankara’da içerisinde derneğimizin yöneticilerinin olduğu çok sayıda partili gözaltına alındı. Ve maalesef tamamen ifade özgürlüğünü ilgilendiren konulardan suçlanmışlardır. Bu sık sık HDP’nin başına gelen uygulamalardır. Bunların kabul edilmesi mümkün değildir. Hem demokrasi mücadelesinde gelinen nokta, demokrasi güçlerinin birlikte yürüteceği mücadele hem de yaklaşan kongremiz ile ilgili sohbet etmek için buraya geldik. Demokrasi mücadelesi zordur ama mutlaka başaracağımız bir mücadele. Ayrıca Türkiye’nin tekrar barış ve çözüm sürecine gireceğine de eminim. Siyasal iktidar ne kadar çatışmadan ve savaştan yana politika geliştirirse, biz de o kadar barıştan yana politika geliştireceğiz. Bu konuda ki mücadelenin süreceğini de belirtmek istiyorum.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı