İnsan hakları savunucuları, işe geri dönme mücadelesi veren BEDAŞ işçilerinin yanında olduğunu duyurdu, işçilerin taleplerinin kabul edilmesini istedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, işe dönme mücadelesi veren BEDAŞ işçilerine destek için eylem yaptı. Taksim'deki BEDAŞ binasının önünde bir araya gelen İHD'liler, "Özelleştirmelere, taşeronlaştırmaya, işten atmalara son" yazılı pankart açtı, sloganlar attı.

İşçilerin de katıldığı eylemde İHD adına açıklama yapan Osman Özkan, sendikal hakkını kullandıkları için işten çıkartılan işçilere her geçen gün yenilerinin eklendiğini belirtti, BEDAŞ örneğini verdi. İşçilerin işten çıkartılarak yoksulluğa ve sefalete sürüklendiğini dikkat çeken Özkan, işten çıkartılan BEDAŞ işçisi ve epilepsi hastası Murat Göçmen'in 70 lirası olmadığı için ilacını alamadığını ve yaşamını yitirdiğini anlattı.

Özkan, "BEDAŞ işçileri, bayramı yokluk ve yoksullukla geçirmiş, çocuklarına bayram hediyesi alamayan işçiler, bayram hazırlıkları yapmak yerine işsizliğin öldürdüğü arkadaşlarının cenazesini kaldırarak bu haksızlığa ve adaletsizliğe dayanmak, direnmek zorunda kalmıştır" dedi. Çalışmanın anayasa ile güvence altına alınan bir hak olduğunun altını çizen Özkan, BEDAŞ işçilerinin işe dönme talebinin kabul edilmesini istedi.

Enerji-Sen Şube Sekreteri Alişan Doğan da, "Fazla bir şey istemiyoruz, işimizi istiyoruz. Ancak art niyetle bu talebimiz kabul edilmiyor" dedi. Eylemde son olarak söz alan İHD Şube Başkanı Ümit Efe de, 15 Ağustos Perşembe günü işverenle yapılacak görüşmeyi İHD olarak takip edeceklerini söyledi, "BEDAŞ işçilerinin yanındayız" diye konuştu.