“Cinayeti bu kişiler işledi” diyerek Emniyet'e dört isim verdiği öne sürülen Turan Beşkat, ihbarcı olmadığını söyledi, “Bu kişilerin masum olduğuna inanıyorum” dedi.

İki polisin 22 Temmuz 2015’te Urfa Ceylanpınar’da öldürülmesiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.  

Elçin Yıldıral’in BirGün’de yer alan haberine göre, cinayetten kısa bir süre sonra Emniyet’i 0541 256 81 31 numaralı cep telefonundan arayarak, Sedat A., Hasan A., Mehmet Naci Y. ve Mustafa S.’nin isimlerini verdiği iddia edilen Turan Beşkat, Cumhuriyet Savcılığı’na dilekçe vererek, kendisinin ihbarcı olmadığını öne sürdü.

Çatışma sürecini başlatan Ceylanpınar cinayetiyle ilgili iki ihbar yapıldı. İlk ihbar, cinayetin işlendiği günün akşamı ( 22 Temmuz 2015) 22.37’de PTT’nin ankesörlü telefonundan yapıldı. İhbarda bulunan kişi kendisini Zeki olarak tanıttı ve ‘vicdan azabı duyuyorum. Bu şahıslar suç işlemişlerdir” diyerek, Sedat A., Hasan A., Mehmet Naci Y. ve Mustafa S.’nin isimlerini verdi. İkinci ihbar ise ertesi gün 0541 256 81 31 numaralı cep telefonundan yapıldı. Bu numaradan arayan kişi kendisini Ali olarak tanıttı ve ilk ihbarda söylenilenin aynısını söyledi. İhbar üzerine gözaltına alınan isimler bir seneyi aşkın bir süredir tutuklu yargılanıyor.

Dosyanın belkemiğini oluşturan ihbar ile ilgili soruşturma savcısı bir girişimde bulunmazken, sanıkların avukatları hattın Turan Beşkat’ın üzerine kayıtlı olduğunu ortaya çıkardı. Dosyada adının ihbarcı olarak geçtiğini öğrenen Turan Beşkat’a ise BirGün ulaştı.

Adına farklı tarihlerde birçok hat açıldığını ve bu hatları kendisinin kullanmadığını söyleyen Beşkat, harekete geçerek ilk olarak yaklaşık 5 ay önce Urfa Emniyeti’ne gitti. Beşkat’a Emniyet’te ‘yalan haberdir, önemli değildir’ denilerek durum geçiştirildi. İkna olan Beşkat, bir süre konunun üzerinde durmadı. Ancak hakkındaki iddialar ciddi boyutlara varınca Beşkat bu kez ‘cinayete iştirak’ten yargılananların avukatlarına ulaştı.