İKSV tarafından düzenlenen 36. İstanbul Uluslararası Film Festivali, onur ödülü töreniyle başladı. Festivalin açılış töreninde onur ödülleri sahibini buldu. Barış Pirhasan, Macit Koper, Ediz Hun ve Selma Güneri onur ödülüne layık görüldü. ‘Sinema Onur Ödülü’nü alan oyuncu Macit Koper, "Bu şenlik havasının devamı için herkese hayırlı geceler diliyorum” ifadelerini kullandı. Sinema Onur Ödülü’nü alan oyuncu Barış Pirhasanise, “Onurlu olmanın bugün her zamankinden zor” olduğunu belirterek ödülünü cezaevindeki sanatçı ve gazeteci dostları adına aldığını söyledi.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 36. İstanbul Uluslararası Film Festivali, onur ödülü töreniyle başladı. Açılış törenine ‘Sinema Onur Ödülü’nü alan oyuncu Macit Koperve yönetmen Barış Pirhasan’ın sözleri damga vurdu.

Koper, ödülünü aldıktan sonra “Hayırlı geceler” dilerken Pirhasan, “onurlu olmanın bugün her zamankinden zor” olduğunu ifade ederek ödülünü cezaevindeki sanatçı ve gazeteci dostları adına aldığını söyledi.

Pirhasan ve Koper’in bu sözleri salonda büyük alkış aldı. Kalben’in performansı sonrası geçilen onur ödüllerinin takdim edildiği törende usta sanatçı Hale Soygazi’nin elinden ödülünü alan Macit Koper, “Bu şenlik havasının devamı için herkese hayırlı geceler diliyorum” dedi.

Türk sinemasının sinemanın gelmiş geçmiş en güzel yüzlü aktrislerinden Selma Güneri de ödülünü Ediz Hun’un elinden alırken “Çok büyük onur… O olmasaydı burada olamazdık, sanat olmazdı. Mustafa Kemal Atatürk…” diye konuştu. Törende yönetmen Çetin Tunca'ya da onur ödülü takdim edildi. Ayrıca sahne ve sinemanın usta oyuncusu Sir Ian McKellen'a da onur ödülü takdim edildi. Açılış töreninin ardından festival, Tassos Boulmetis'in yönettiği Lodos / Notias filmi gösterildi.