İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'nin (İDO) fiyat politikası ve bir dizi uygulamalarına karşı artan tepkilerin ardından deniz seferleri için çalışma başlatan Bursa Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'da Kabataş İskelesi ile anlaşmak üzere olduklarını açıkladı.

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa-Kabataş deniz otobüsü seferleri için 3 gemi belirlediklerini söyledi. Bursa ile İstanbul arasında alternatif bir denizyolu ulaşımının Bursalılardan çok İstanbullular tarafından istendiğini belirten Başkan Altepe, sefer için belirledikleri 3 gemiden birinin yedek olacağını, ikisinin ise sürekli çalışacağını ifade etti. Bursa Büyükşehir Belediyesi ulaştırma şirketi Burulaş bünyesinde faaliyet gösterecek şirketin ismi BUDO (Bursa Deniz Otobüsleri) olarak ifade ediliyor.

 

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerini bilgilendiren Başkan Recep Altepe, İDO'nun özelleştirme sonrası uyguladığı esnek fiyat politikasına vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine, Bursa'dan İstanbul'a alternatif bir deniz ulaşımı için çalışma başlattıklarını dile getirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile bu konuyu görüştüklerini ifade eden Başkan Altepe şunları kaydetti: "Özelleştirmede şehir hatları kadar Bursa, Yalova ve Bandırma hatlarının hakları korunmamış. İDO şartlarında çalışmaya devam etselerdi sorun yoktu. Ancak bu özelleştirmede kimseye bir ayrıcalık sağlandığı yok. Firmanın patronu İskoç. Patron yurtdışından talimat veriyor, buradakiler uyguluyor. Biz de alternatif bir sistem oluşturalım dedik. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'mız da 'bizi bağlayan önemli bir şey yoksa yapabilirsiniz' dedi. Gerekli incelemeleri yaptık. Alternatif bir hattın oluşması için engel yok. Kabataş İskelesi ile anlaşmak üzereyiz. 3 gemi belirledik. Kiralama ya da satın alma şeklinde, hangisi daha hesaplı ise o yolla bu gemileri temin edeceğiz. Gemilerden biri yedek olacak, diğer ikisi de sürekli çalışacak. Bu konuyu ayrıca Bursa'dan çok İstanbul istiyor. Bursalılardan çok İstanbulluların konusu oldu. İnşallah bunu da gerçekleştireceğiz."