Kızı Şule İdil Dere’nin yaşamını yitirdiği yere 100 metre mesafede HDP'nin Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni ziyaret eden Nesrin Aslan, "Türkiye'de adalet, sizinkiler ve bizimkiler diye bölünmüş. Bu ülkede adaletsizlik giderek büyüyor" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP), Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni, Yoğurtçu Parkı’nda 12 Mayıs 2016 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) sorumluluğunda çalışan hafriyat kamyonunun altında kalarak yaşamın yitiren İstanbul Üniversitesi (İÜ) İktisat Fakültesi öğrencisi 23 yaşındaki Şule İdil Dere'nin annesi Nesrin Aslan da ziyaret etti. 

Nöbetin tutulduğu yer ise İdil Dere'nin yaşamını yitirdiği yere sadece 100 metre uzaklıkta. Dere'nin yaşamını yitirmesine ilişkin açılan davada yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekerek, adalet isteyen anne Nesrin Aslan, "Nöbeti sonuna kadar destekliyorum" dedi. 

30 yıldır Kadıköy'de yaşadığını ve Park’ın da birçok tarihi etkinliğe sahiplik yaptığını kaydeden anne Aslan, "Birçok iyi ve kötü etkinlik gördüm. Ama bugünkü kadar utandığımı hatırlamıyorum. Burada halkın seçtiği vekillerin içinde olduğu bir eylem yapılıyor. Parka girmek için aramalardan ve koridorlardan geçtim. Toplama kampı havası gibi. Bu kadar tehlikeli olan ne? Onca tehlikeli badirenin atlatıldığı şeylerde neden bu kadar önlem alınmıyor? Nasıl bu hale geldik" dedi. 

'ADALET SİZİNKİLER VE BİZİMKİLER DİYE BÖLÜNMÜŞ'

Kızı Dere'nin Yoğurtçu Parkı'nda büyüdüğünü kaydeden anne Aslan, "Kızım bu parkta büyüdü ve yaşamı da bu parkta sonlandı. İstedikleri zaman abartılı bir şekilde gerektiğinden fazla önlem alınabiliyor. O gün buraya bir bariyer konsaydı, burada iş yapılıyor diye bir uyarı levhası konsaydı kızım yaşıyor olacaktı" diye konuştu.

Türkiye'de adaletin olmadığını belirten anne Aslan, "Türkiye'de adalet, sizinkiler ve bizimkiler diye bölünmüş. Bu ülkede adaletsizlik giderek büyüyor" ifadelerini kullandı. 

HDP'nin nöbetini desteklediğini vurgulayan Aslan, "Çok öfkeliyim. Adalet istiyorum. Bu işin sorumlulardan hesap sorulmasını istiyorum. Bu tür eylemleri çok ama çok destekliyorum. CHP'nin Adalet Yürüyüşü’nde de bulundum. Bu nöbette de bulundum. Ve ikisini de destekledim" diye konuştu. (Kaynak: Dihaber)