Emniyetin üç Batı Avrupa ülkesinin Ankara büyükelçiliği ile bir uluslararası kuruluşa güvenlik uyarısı yaptığı öne sürüldü. Sırbistan da vatandaşlarını Türkiye'ye seyahat etmemeleri konusunda uyardı.

Reuters ajansı, ismini vermediği yetkililere dayandırdığı haberinde, üç Batı Avrupa ülkesinin Ankara büyükelçiliklerine ve bir uluslararası kuruluşa "potansiyel güvenlik tehditleri" uyarısı yapıldığı iddia etti.

Habere göre Emniyet yetkililerinin uyarısının ardından, ismi verilmeyen ancak 'büyük bir kuruluş' olarak nitelenen kurumun da çalışanlarına "alışveriş merkezi, otobüs durakları ve havalimanlarının riskli olduğuna" dair e-posta gönderdiği öne sürüldü.

Reuters haberinde, Türkiye Savunma ve İçişleri bakanlıklarının da iddiayla ilgili sorulara yanıt vermediği bilgisini verdi.

SIRBİSTAN'DAN VATANDAŞLARINA TÜRKİYE UYARISI

Öte yandan, Sırbistan Dışişleri Bakanı Ivica Dacic de vatandaşlarını "Türkiye'ye seyahat etmemeleri" uyarısı yaptı. Tanjug ajansının haberine göre Dacic'in uyarısında "Özellikle Ankara'ya seyahat etmeme" çağrısı yer aldı. Dacic "Güvenlik kurumlarından aldığımız bilgiye göre önümüzdeki birkaç hafta için olası terör saldırıları konusunda vatandaşları uyarmak istiyorum ve bu bilgi, Türkiye'nin başkenti Ankara'ya dair" dedi.

Dacic, uyarının Türkiye'nin başka bölgeleri için de geçerli olabileceğini söyleyerek, Sırbistan vatandaşlarına zorunlu gerekçeleri yoksa Türkiye'ye seyahat etmeme, Türkiye'de bulunanlara da "kalabalık yerlerden kaçınma" çağrısı yaptı.