Rusya’nın Türkiye sınırına yaklaşık 15 kilometre mesafedeki Tel Rıfat bölgesine takviye birlik gönderdiği iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olası kara harekatında 'hedef alınacak' bölgeler arasında saydığı Tel Rıfat'ta, Moskova'nın asker sayısını artırdığı ileri sürüldü.

'BARİKATLAR KURULDU'

AFP'ye konuşan kaynaklar, Rus birliklerinin Halep'in kuzeyinde yer alan ve Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) kontrolündeki Tel Rıfat'a ulaştığını bildirdi.

Habere göre Moskova yönetimi, kentin yakınındaki bir köyü Türk askerleri ve Ankara'nın desteklediği silahlı grupları kontrolündeki yerlerden ayıracak şekilde barikatlar kurdu.

'HAREKATI ENGELLEME GİRİŞİMİNİN BİR PARÇASI'

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) ise, Rusya'nın Tel Rıfat yakınlarındaki hükümet kontrolündeki bir hava üssüne de askerler takviye ettiğini öne sürdü.

SOHR Direktörü Rami Abdülrahman AFP'ye verdiği demeçte, takviye kuvvetlerin 'Türkiye'nin olası operasyonunu durdurma veya erteleme girişiminin bir parçası' olabileceğini söyledi.

SOHR'dan yapılan açıklamada, Rus takviye kuvvetlerinin SDG kontrolündeki Kobanê'nin dış mahallelerine de ulaştığı bildirildi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, olası kara harekatına ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı: "Uçaklarla, toplarla, SİHA’larla yaptığımız operasyonlar sadece başlangıçtır. Hatay’dan Hakkâri’ye kadar güney sınırlarımızın tamamını ülkemiz topraklarına saldırı imkânı bırakmayacak şekilde bir güvenlik şeridiyle kapatma kararlılığımız her zamankinden bugün daha güçlüdür. Gerçekleştirdiğimiz sınır ötesi harekâtlarla bu şeridin bir kısmını zaten oluşturduk, kalanlarını da Tel Rıfat, Münbiç, Aynel Arab gibi çıbanbaşı yerlerden başlayarak adım adım halledeceğiz."

TSK, Suriye'de 2016'dan bu yana bölgedeki silahlı grupların da desteğiyle üç harekat düzenledi.