Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezasının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkmenistan dönüşü uçakta sorulduğu öne sürüldü. İddiaya göre, Erdoğan'ın yanıtı İletişim Başkanlığı'nca söyleşi metninden çıkarıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkmenistan dönüşü gazetecilerle sohbetinde İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası ve siyaset yasağı hakkında bir soruyu yanıtladığı ancak verdiği cevaba İletişim Başkanlığı tarafından sansür uygulandığı öne sürüldü. İddiaya göre Erdoğan, yanıtında yargı bağımsızlığından söz etti. Ancak bu soru ve cevabı, Erdoğan'ın uçakta gazetecilerle yaptığı sohbetin basına dağıtılan versiyonunda yer almadı.

Erdoğan, İmamoğlu'na YSK Başkanı ve üyelerine 'ahmak' diyerek hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmesinden hemen sonra Türkmenistan'dan dönmüştü. Ancak uçaktaki gazetecilerle söyleşisinde, İmamoğlu kararına hiç değinilmemesi dikkat çekmişti.

'YARGI BAĞIMSIZ GİBİLERDEN ORTALAMA BİR CEVAP VERMİŞ'

Gazeteci İsmail Küçükkaya Halk TV yayınında, Erdoğan'a İmamoğlu sorusunun sorulduğunu öğrendiğini söyledi. Küçükkaya başka ayrıntı vermedi. Ancak kanaldaki bir sonraki programı hazırlayan Ayşenur Arslan, Küçükkaya ile karşılaşmasında yaşananları öğrendiğini belirterek, Erdoğan'a İmamoğlu sorusunu Yeni Şafak yazarı Ayşe Böhürler'in sorduğunu anlattı:

"O sormuş. Sormuş ve Erdoğan bir yanıt vermiş. İsmail Küçükkaya’nın kaynağı Ayşe Böhürler değil. Bir başka isim. Onu bana da söylemedi. Aktaran isim şunu söylememiş ama ‘Erdoğan ne dedi?’ cevaben. Çünkü cevap vermiş. ‘Yargı bağımsız’ gibilerinden ortalama cevap ama. O metin gittiğinde ‘Galaktik İletişim Başkanlığı’nda soru ve cevap çıkarılmış. Erdoğan sonradan ‘Lüzumsuz soru sordular, ben de o sırada öyle bir şey söyledim’ mi dedi yoksa ‘Galaktik İletişim Başkanlığı’ kendiliğinden mi böyle karar verdi onu bilmiyoruz. İsmail Küçükkaya da bunu bilmiyor. Ama uçakta olay böyle cereyan ediyor.”