CHP Parti Meclis Üyesi Eren Erdem, AKP'nin yeni seçim kampanyası için yurt dışından bir ekiple anlaştığını ve başlarında bir Türk iletişim profesörünün bulunduğunu iddia etti.

Flash Haber TV'de Millet Masası programında konuşan Erdem, "İsmini paylaşmayacağım, AKP’nin yeni kampanyacısı çok önemli bir iletişim profesörü, yurt dışından geldi. Ama önemli bir Türk iletişim profesörü... Cumhurbaşkanlığı kampanyasını devraldı ve ilk şartı şuydu; 'Ben negatif dille kampanya yapmam' Bunu masaya bir şart olarak koydu ve kabul ettirdi" dedi.

'POZİTİF BİR KAMPANYA İZLEYECEĞİZ'

CHP'li Erdem, AKP'nin seçim kampanyasının beklenenin aksine sert dilli ve muhalefete saldıran bir şekilde olmayacağını iddia ederek, şöyle konuştu:

"Beklenin aksine bu kampanya döneminde pozitif bir kampanya izleyeceğiz. Birleştirici konuşan sürekli Atatürk’ten bahseden, Türkiye’nin tüm değerlerine atıf yapan bir profil izleyeceğiz. Kampanyayı bu şekilde düzenlediler ama bu hakikat midir, yoksa bir seçim kampanyası mıdır? Bunu vicdanlara ve vatandaşın takdirine bırakıyoruz. Seçim kampanyasını yöneten PR ekibi bu kararı aldı. Tayyip Bey'i prompterdan uzaklaşmaması için sık sık uyaracaklar çünkü uzaklaşıp özüne dönerse kampanya ve strateji bozulabilir.