17 günlük 'tam kapanma' kararının ardından yasalarda ve İçişleri genelgesinde bulunmamasına rağmen alkoliçki satışı engelleniyor.

İlk gün polisin yaptığı denetimlerle fiili olarak engellenen alkollü içki satışı için valiliklerden 'yasak' kararları çıkmaya başladı.  

Valilerin başkanlığında toplanan il umumi hıfzıssıhha kurulları, kısıtlamalar boyunca alkol satışını yasaklama kararı aldı.

Bu sabah itibariyle 17 Mayıs'a kadar yasak açıklayan il sayısı 21'e ulaştı. Tüm valiliklerin aynı yönde karar alacağı belirtiliyor.

YASAK KARARLARI OYBİRLİĞİ İLE ALINDI

Yasak açıklayan illerde, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarının Antalya haricinde oybirliğiyle alınması dikkat çekti.

Alkol yasaklarına karşı dava açmaya hazırlanırken hıfzıssıhha kurulu kararlarını incelediklerini belirten Avukat Ali Gül, yasak kararı alan 21 ilin 9'unda CHP'li belediyelerin işbaşında olduğunu ve başkanların da kararlara imza attığını söyledi.

Gül, karara imza atan CHP'li belediye başkanlarına açıklama yapma çağrısı yaptı.

Valiliklerden tarafından yayınlanan il hıfzıssıhha kurulu kararlarında da CHP'li belediye başkanlarının imzası olduğu görüldü.

VALİLİK: HER TÜRLÜ MARKETTE YASAK

İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada, Vali Yavuz Selim Köşger başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nda, kentte alınacak tedbirlerin görüşüldüğü belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İlimiz İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun 10.12.2020 tarihli ve 2020/144 nolu kararındaki 'sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde açık kalmasına izin verilen her türlü market, bakkal gibi iş yerlerinde sokağa çıkma kısıtlaması süresince alkollü içecek satışı yapılmaması' maddesine istinaden 29.04.2021-17.05.2021 tarihleri arasında market, bakkal, büfe gibi yerlerde alkollü içecek satışına izin verilmemesine karar verilmiştir. Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195. Maddesi kapsamında gerekli adlî işlemlerin başlatılmasına oy birliğiyle karar verilmiştir."