Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde sokağa çıkma yasağı sekizinci gününde. Silvan’da Tekel, Mescit ve Konak mahallerinde saldırılar şiddetlendi.

Zırhlı polis araçlarıyla ablukada tutulan üç mahalleye karşı tepelerden tank ve top atışları yapıldığı ileri sürüldü. Birçok ev kurşun ve bombaların hedefi oldu, bazı evler ise yakıldı.

Evrensel’in haberine göre; Silvan’da incelemelerde bulunan HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir ilçede korkunç bir tablo ile karşılaştıklarını söyledi.

İçişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili ile yaptıkları görüşmeye ilişkin şunları söyledi:

“İçişleri Bakanlığına bağlı bir yetkili bize aynen şöyle söyledi; ‘Biz Silvan’daki bu üç mahalleyi haritadan sileceğiz.’ Şimdi yaşanan budur. Sivil halk gözetilmeden her yere ateş açılıyor. Asker, polis ya da hiçbir yerde kaydı olmayan benim ‘kelle avcısı’ dediğim kişiler yaşam gördükleri her evi yukarıdan aşağıya tarıyor.”

Silvan mahallelerinde ağır silah kullanıldığını belirten Pir, mahalleri gören tepelere tanklar konuşlandırıldığını, binalara top atışı yapıldığını, sivillerin bodrum katlarına 10-15 kişilik gruplar halinde sığındığını, özel harekat timlerinin canlı gördükleri her şeye ateş açtığını söyledi.

Yaptıkları görüşmelerin sonuçsuz kaldığını söyleyen Pir, Vali ve Kaymakam’ın “Emir yukarıdan geldi” dediğini aktardı.

Saldırılara bir an önce son verilmesi gerektiğini belirten Pir, “Hükümetin bir an müzakere masasına dönmesi gerek. Bunun başka yolu yok. Eskiden de başka yol yoktu şimdi de yok” ifadelerini kullandı.