Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, CHP’nin önümüzdeki seçimde tarihi bir başarıya imza atacağına inandığını belirterek, “Dip dalga muhalefete akıyor” dedi.

Enginyurt CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da yüzde 55 o oranı ile seçimi ilk turda kazanacağını söyledi.

CHP lideri ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mitingine katılmak için memleketi Ordu’ya giderken uçakta Gerçek Gündem’in sorularını yanıtlayan Cemal Enginyurt, 14 Mayıs günü gerçekleştirilecek seçimin “tarihi bir seçim olacağını” söyledi.

'1 MİLYON ÜLKÜCÜ OY VERECEK '

Enginyurt, “Cumhuriyet Halk Partisi, Bülent Ecevit’in genel başkanlığı döneminden beri gördüğü en yüksek oyu alacak. Biliyorsunuz 77 seçimlerinde CHP yüzde 42 oy almış ve ondan sonra bir daha bu oy oranını görememişti. Benim tahminim bu seçimde Cumhuriyet Halk Partisi’nin oy oranı yüzde 35’i bulacak” diye konuştu.

CHP İstanbul listelerinden Demokrat Parti kontenjanından milletvekili adayı gösterilen Cemal Enginyurt, Gerçek Gündem’in “Kamuoyu araştırmalarında belirttiğiniz bu oranlar çıkmıyor. Tespitinizi neye dayandırıyorsunuz” sorusuna şu yanıtı verdi:

"Evet anketler bu sonucu göstermiyor çünkü anketler dip dalgayı ölçemiyor. Dip dalga da değil tsunami var bence. Kemal Kılıçdaroğlu da Cumhurbaşkanı adayı olarak bu seçimi ilk turda bitirir. Benim tahminim en kötü ihtimalle yüzde 55 alır ilk turda. İnsanlar artık bu iktidardan yıldı. Ben bunu doğduğum, büyüdüğüm Ordu’da da görüyorum, şu anda seçim çevrem olan İstanbul’da da görüyorum.

Enginyurt, “CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzde 55 ile seçimi ilk turda kazanacağına ilişkin tespitini neye dayandırdığına” ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi:

“Bu seçimde bundan önce Cumhuriyet Halk Partisi’ne hiç oy vermemiş en az 1 milyon Ülkücü CHP’ye oy verecek.”

BELGESİ DE ORTAYA ÇIKTI

Halk TV'den Fırat Fıstık'ın haberine göre, Erkek’in bahsettiği "seçim takip modülü", İçişleri Bakanlığı bünyesinde 2019 yılında kurulan Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (GAMER) tarafından organize ediliyor. 25 Nisan tarihli bir yazı bu iddiaları kanıtlar nitelikte.

“Seçim güvenliği” konulu yazıda 14 Mayıs’ta tüm yaşananların takibi, anlık paylaşımı, istihbar edilen olaylara ilişkin proaktif tedbirlerin geliştirilmesi amacıyla GAMER ve Valilikler aracılığıyla "il seçim koordinasyon merkezleri" oluşturulduğu belirtiliyor. Bununla birlikte "sandık teslim programı modülüne" verilerin hızlı ve doğru girişi için personellere ihtiyaç duyulduğu aktarılıyor.

İlgili yazıda, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’i kanıtlar nitelik memurlar arasından hızlı veri girişi yapabilecek 3 görevli isteniyor. Yazı, Fatih Kaymakamı Cafer Sarılı ismiyle yazılmış ve ilgili personelin ivedi olarak gönderilmesi talep ediliyor.

GAMER YSK'DEN SANDIK BİLGİLERİNİ DE İSTEDİ, TALEP REDDEDİLDİ

Erkek'in açıklamasının ardından, İçişleri Bakanlığına bağlı GAMER'in dün YSK’den sandık bilgilerini istediği de ortaya çıktı. CHP’nin YSK Temsilcisi Hadimi Yakupoğlu, GAMER’in talebinin oy çokluğu ile reddedildiğini açıkladı.

T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre İller İdaresi Genel Müdürlüğüne bağlı faaliyet gösteren GAMER tarafından da dün YSK’ye bilgi talebi başvurusu yapıldı. GAMER’in YSK’den yurt içi ve yurt dışında kurulan sandıkların bilgisini istediğini açıklayan CHP’nin YSK Temsilcisi Yakupoğlu, bu talebin aynı gün YSK tarafından oy çokluğuyla reddedildiğini söyledi.

NE OLMUŞTU?

Muharrem Erkek, dün, İçişleri Bakanlığında "paralel bir seçim takip sistemi kurulduğunu" tespit ettiklerini açıklamıştı. Bakanlığın kaymakamlıklara ve valiliklere bunun için talimat verdiğini, Kiraz Kaymakamlığının seçim günü anlık sandık sonuç tutanaklarının verilmesi talebinin ilçe seçim kurulu tarafından reddedildiğini belirten Erkek, “İçişleri Bakanlığı, Yüksek Seçim Kurulu’na paralel bir seçim takip sistemini niçin oluşturuyor? Kaybedeceğiniz zaman darbe mi yapmayı planlıyorsunuz? Demokrasiye, milli iradeye darbe mi gerçekleştirmeyi planlıyorsunuz?” demişti.