CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun vali ve kaymakamlara yönelik ‘militan’ ifadesine ilişkin İçişleri Bakanlığı tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

Bakanlık avukatları, Kılıçdaroğlu hakkında 'kamu görevlisine hakaret' suçlamasında bulundu. Birçok ilin valisinin de bulundukları illerde Cumhuriyet Savcılıklarına giderek, CHP'li Berhan Şimşek ve Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundukları, Ankara Valiliği’nin de suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Eski CHP milletvekili Berhan Şimşek Habertürk’te katıldığı canlı yayında, “Vali militan, kaymakam militan, yargıçlar militan…" ifadesini kullanmış, İçişleri Bakanlığı Şimşek hakkında, suç duyurusunda bulunmuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da partisinin grup toplantısında Şimşek'e sahip çıkarak, "Bizim milletvekili arkadaşımız bir açıklama yapıyor. 'Vali militan yargıçlar militan alınan kararları görüyoruz' diyor. Vay sen misin militan diyen. İşte sana militan. Dünya kadar militan var. Tekirdağ'da çocukların karnesini dağıtan kim? AK Parti İl Başkanı. Veren kim? MEB Müdürü. Al sana militan. İçişleri Bakanlığı bir yazı yazıyor bütün valiliklere, hepiniz dava açın diyor. Dava açmazsanız namertsiniz. Hepiniz militansınız. Hepiniz yolsuzluğun, ahlaksızlığın militanısınız” diye konuşmuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bunun üzerine Kılıçdaroğlu hakkında da suç duyurusunda bulunacaklarını duyurmuştu.