İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da açlık grevine başlayan HDP'lileri kendisinin gözaltına aldırdığını söyledi.

Soylu, “Emniyet güçlerine yarım saat içinde onları oradan almaları talimatı verdim ve talimat yerine getirildi” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde bir otelde düzenlenen partisinin aday tanıtım toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Soylu, HDP'nin yerel seçim için CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi ile ittifak kurduğunu, "Başkanlığı al, meclis üyeliğini ver" pazarlığı yaptığını ileri sürerek, FETÖ ve Kandil'in bu ittifaka destek verdiğini savundu.

Diyarbakır’da HDP Milletvekili Dersim Dağ ve 5 HDP’li tarafından başlatılan açlık grevine ilişkin de konuşan Soylu, "Bir vilayette (Diyarbakır) kendi partileri (HDP) içinde açlık grevi yapacaklarmış. Emniyet güçlerimize yarım saat içinde onları oradan alın dedim. Demin telefon geldi. Aldılar" şeklinde konuştu.

HDP Diyarbakır İl binasına dün akşam saatlerinde yapılan polis baskınında açlık grevine başlayan HDP üyeleri Sevican Yaşar, Salih Cansever, İsmet Yıldız, Salih Tekin ve Bilal Özgezer gözaltına alınmıştı. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı