İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk Polis Teşkilatı'nın tarihinin en güçlü ve en donanımlı dönemini yaşadığını savunarak, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik "Bugün, 6 ay İçişleri Bakanlığı yapmış biri konuşuyor. Ben 5,5 yıldır İçişleri Bakanlığı yapıyorum, şehitten bahsediyorsun. Biz biliriz şehit istismarını. Zübeyde Hanım Şehit Analarını Koruma Vakfının nasıl içini boşalttığından biliriz" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti lideri Akşener, salı günü Meclis Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, polislerin 'siyasi baskı' ve 'mobbing'e maruz kaldığını söylemişti. Emniyet Genel Müdürlüğü polislerin mesai saatlerinde değişiklik yaptığı duyurmasının ardından ise Akşener, "Ha şöyle, yola gelin. 3600 ek gösterge için de benzer adımlarınızı bekliyorum" açıklamasını yapmıştı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Akşener'in açıklamaları tepki gösterdi. Soylu, Polis Akademisinin Gölbaşı Yerleşkesi'nde yaptığı konuşmada Türk Polis Teşkilatı'nın tarihin en güçlü ve donanımlı dönemini yaşadığını savunarak şunları söyledi: 

"FETÖ, Kriminal Daire Başkanlığı'ndaki ses analiz sistemimizi ortadan kaldırdı. Orayı etkisiz hale getirdi. Türk Polis Teşkilatı bir şey bulmasın diye. Bugün birileri konuşuyor. 6 ay İçişleri Bakanlığı yapmış biri konuşuyor. Ben 5,5 yıldır İçişleri Bakanlığı yapıyorum, şehitten bahsediyorsun, Emniyet Genel Müdürü burada Allah adı için söyle bir şehidimiz olduğunda bir kere bizi arayıp 'Allah rahmet eylesin, başın sağ olsun.' demiş midir? Ama istismarını bilir. Biz biliriz şehit istismarını. Zübeyde Hanım Şehit Analarını Koruma Vakfının nasıl içini boşalttığından biliriz."