Çin'de yürütülen bir araştırmada fast-food restoranlarında içecekler için kullanılan buz parçalarının tuvalette akan sudan daha kirli olduğu iddia edildi.

China Central Televizyonu’nun (CCTV) Pekin’de bulunan dünyaca ünlü iki fast-food zinciri McDonald's ve KFC'deki hijyeni inceleyen haberi yankı uyandırdı. 

Haberde, restoranlarda içecekler içinde kullanılan buz parçalarının normal içme suyuna oranla 19 kat daha fazla bakteri taşıdığı iddia edildi. Bir restoranda yapılan incelemede ise buz parçalarının tuvalette akan sudan 13 kat daha fazla bakteri içerdiği belirtildi. Televizyon sunucusu, 3 ayrı KFC restoranına gidildiğini ve buz örnekleri alınarak,örneklerinin de tuvalet suyuyla karşılaştırılması için incelemeye gönderildiği söyledi. 

Wall Street Journal ’ın haberine göre, KFC resmi özür yayınlarken, McDonald's soruşturma başlattığını açıkladı. 

Uzmanlar, kirli buz makinelerinin, gıda güvenliği bilincinin düşük olması ve sterilizasyon çalışmalarının sık yapılmaması bakteri üremesinin ana sebepleri arasında gösteriyor. 

Gıda mühendisi Ding Ke, yüksek miktarda bakterinin başta dizanteri olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkardığını ifade etti. (ntvmsnbc)