İzmir Karşıyaka hakimi ve Yargıçlar Sendikası Başkanı Ayşe Sarısu Pehlivan'a, Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in ölümüyle ilgili attığı mesajlar nedeniyle HSK tarafından inceleme başlatıldı.

Pehlivan, "Bir anne, bir kadın dahası bir insan olarak ölümlerden duyduğum üzüntü nedeniyle beni terör sevici yapmak isteyenleri kendi vicdanlarına, Allah'a havale ediyorum. Ölüler kendini savunamaz. Vatan ve millet sevgisi kimsenin tekelinde değildir."

İzmir Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan, ölüm orucunda vefat eden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’le ilgili olarak Twitter hesabından şu paylaşımları yapmıştı:

“İbrahim artık yok. Sözcükler anlamını yitirdi. Yaşatamadık!”, “Ölüm adın kalleş olsun.”

Ayşe Sarısu Pehlivan’ın bu paylaşımları iktidara yakın Sabah gazetesinde “Ölüm orucunda ölen DHKP-C’li için ağıt yaktı” başlığıyla verilmişti.

Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK), aynı zamanda Yargıçlar Sendikası Başkanı Ayşe Sarısu Pehlivan hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

Pehlivan, 3 Mayıs’ta #İbrahimGökçekYaşamalıdır hastagini etiketliyerek “Türküler hiç kimseye zarar vermez” mesajını atmıştı.

Ayşe Sarusu Pehlivan hakkınca çıkan haberler üzerine yaptığı açıklamada “Bir anne, bir kadın dahası bir insan olarak ölümlerden duyduğum üzüntü nedeniyle beni terör sevici yapmak isteyenleri kendi vicdanlarına, Allaha havale ediyorum. Ölüler kendini savunamaz. Vatan ve millet sevgisi kimsenin tekelinde değildir” dedi.