AK Parti döneminde kiralanan ve ihtiyaç fazlası olduğu belirtilen 1700’ün üzerindeki aracın Yenikapı’daki alanda toplanması işlemi devam ederken, bu araçlara 8 yılda ödenen kiralama bedelinin ise 2 milyar 2 milyon lirayı bulduğu ortaya çıktı. İsraf tartışması sürerken, Yeni Şafak gazetesi, 175 araçlık yeni bir araç kiralama ihalesi yapılacağını öne sürdü. Gazete, 5 aylığına yapılacak kiralama ihalesinin talimatının da İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından verildiğini öne sürdü.

Yeni Şafak’ın bu iddiası ise İBB yönetimi tarafından anında yalanlandı. İBB Sözcüsü Murat Ongun, büyükşehirin 4 Ağustos’ta araç ihalesi yaptığı iddialarıyla ilgili Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Bazı medya kuruluşlarına yapılan açıklamalarda dile getirilen 4 Ağustos 2019 tarihli araç ihalesi, İBB yönetimimiz tarafından tespit edildiği an iptal edilmiş olup, herhangi bir alım yapılmamıştır. Doğal olarak iddiaya konu tüm beyanlar geçersizdir.”

İHALE SEÇİMLERDEN ÖNCE İLAN EDİLMİŞ

Gazeteci Murat Ağırel ise ihaleyi İmamoğlu’nun değil İETT’nin yaptığını belirterek, “İhale No 2019/366548. ihale seçimlerden önce ilan edildi, seçimlerden 8 gün sonra da yapıldı. İmamoğlu tüm ödeme ve ihaleleri durdurdu. 04 Eylül tarihli de ihaleyi iptal etti

8 YILDA AKTARILAN PARA

Öte yandan gazeteci Murat Ağırel, AK Parti döneminde her iki araçtan birinin kiralandığı Platform Turizm’e 2011-2018 yılları arasında 1 milyar 352 milyon lira ödendiğini yazdı. Ağırel yazısında, “Platform Turizm denilen firma, Yeni Şafak gazetesinin ve TVNET’in sahibi olan Nuri Albayrak’ın damadı Adem Altunsoy ile Mehmet Altunsoy ve Yılmaz Aytaş’a ait”  dedi.