İBB Sözcüsü Murat Ongun, AKP'li Ravza Kavakcı Kan ve Mahir Ünal'ın İBB'ye ilişkin yaptıkları Eminönü-Alibeyköy Tramvay hattı ve borçlanma yetkisiyle ilgili açıklamalara yanıt verdi. Ongun, "2021 yılına da yanlış bilgiler ve kıskançlıkla başladık. Arzu ederseniz mail yoluyla sizleri de belgeleriyle bilgilendirebiliriz" dedi.

AKP İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) önceki dönemde durdurulan hatlarından Eminönü-Alibeyköy tramvayının ilk kısmının bugün gerçekleştirilen törenle açılmasına ilişkin AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ise İBB'nin borçlanma meselesine ilişkin sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundu.

HAT 21 AY EVVEL TAMAMLANDI İDDİASI

AKP İstanbul Milletvekili Kavakcı Kan, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından büyük coşkuyla 'açılışı' yapılan Eminönü-Alibeyköy hattı zaten 21 ay evvel tamamlanmamış mıydı? Sadece yarısı törenlerle ile açılan hat ile alakalı bugüne kadar ne yapıldı? Bu arada Eminönü durağı neden kapalı? Cibali'de inen İstanbullular nereye gidecek?" dedi.

'DEVREDİLEN BORÇ 23 MİLYAR TL'

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ünal ise "25 yılın ardından bizim devrettiğimiz borç miktarı 23 milyar TL. Ekrem İmamoğlu'nun göreve geldiği günden bugüne yaklaşık 1.5 yıllık süre içerisinde İBB Meclisi'nden almış olduğu borçlanma yetkisi 20 milyar TL" ifadelerini kullandı.

'BELGELERİYLE BİLGİLENDİREBİLİRİZ'

İBB Sözcüsü Murat Ongun ise Kavakcı Kan ve Ünal'ın iddialarına sosyal medyadan şu şekilde yanıt verdi:

"2021 yılına da yanlış bilgiler ve kıskançlıkla başladık. İstanbul'daki AK Partililer konuyu bildikleri için sessiz kalırken, sesin Ankara'dan gelmesi manidar. Arzu ederseniz mail yoluyla sizleri de belgeleriyle bilgilendirebiliriz."