İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı zabıt ekipleri, Üsküdar Meydanı'nın bütünlüğünü bozan kaçak işletmelerin yıkımı mahkeme kararına rağmen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Üsküdar Kaymakamlığı'nca engellen kafelerin yıkımı için sabah saatlerinde kafe önüne geldi.

Üsküdar Belediyesi yetkisinde bulunan kafenin çatısına söküm işlemi için çıkan zabıta ekiplerine kim olduğu bilinmeyen bir kişi silah çekti. Silah çeken şahıs daha sonra ortadan kayboldu.

MURAT ONGUN: KİM BU SİLAHLI KİŞİ, ÜSKÜDAR’DAKİ KAÇAK KAFELERDE NELER OLUYOR?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Danışmanı Murat Ongun, Üsküdar’da bulunan kaçak kafelerin bulunduğu yerden dikkat çekici bir video paylaştı.

Ongun, kaçak bir işletmenin üzerinde elinde silah olan bir kişinin videosunu paylaştı ve “Kim bu silahlı kişi? Üsküdar’daki kaçak kafelerde neler oluyor?” notunu yazdı.

Öte yandan Üsküdar'daki başka bir kaçak kafenin polis tarafından korunduğu görüntüler de gündem olmuştu.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, "Mimar Sinan emaneti 5 asırlık bir camiinin yanında, hepimize, bütün İstanbullulara ve 85 milyon vatandaşımıza ait olan bir yerde yapılan kaçak yapıyı, doğayı ve şehirleri koruması gereken bakanlık yasaya aykırı olarak koruyor" diye tepki göstermişti.

NE OLMUŞTU?

İBB Encümeni, Mimar Sinan’ın yaptığı Kuşkonmaz CamiSi’nin bitişiğinde bulunan bir kafe için yıkım kararı almıştı. Kafe, imar kanuna aykırı inşa edilmişti.

İBB’nin kararıyla ilgili yürütmeyi durdurma istemiyle işletme sahipleri tarafından dava açılmış ancak bu talep, 6 Nisan’da reddedildi ve İBB haklı bulundu.

İBB ekipleri yasal işlem için 10 Nisan’da kafeye gitmişti. Yıkıma başlamak isteyen İBB personeli, Üsküdar kaymakamlığının görevlendirdiği emniyet ekipleri tarafından engellenmişti. Bugün İBB ekipler, kaçak kafenin yıkımı için bölgeye gitti.