Yeniçağ yazarı Murat Ağırel İBB'nin "İBB Yapım İşleri dergisinin tasarım, uygulama ve yayınlama hizmeti" işine 136 bin lira, Dijital yayıncılık, tasarım, uygulama ve yayınlama" işine 135 bin lira, "İstanbul'un turizm dergisinin tasarım, içerik, uygulama ve yayınlama hizmeti" işine 213 bin lira verildiğini yazdı. Ayrıca 15 Temmuz günü Boğaziçi köprüsünde yaşananları 5 dakikalık video ile canlandırmak için ABD'den getirilen yönetmene 6 milyon TL ödendiğini belirtti.

Ağırel'in "İBB'deki veriler bu yüzden mi saklandı?'' başlıklı yazısının bir bölümü şöyle: 

"Daha önce İBB'deki Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nın iştiraki olan Medya A.Ş.'nin milyonluk faturasını gündeme taşımıştım.

Söz konusu olayda Medya A.Ş.'nin, 30.10.2018 tarihinde (2018/459917 ihale numarası ile) gerçekleştirdiği "İBB Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve Bağlı Birimlerinin Yatırım Org. Tanıtım ve Medya çalışmaları işi" işinden 26.5 milyon kazandığını aktarmıştım.

İş kapsamında "Web Tasarım, Bakım, Onarım, İmaj Film, Video vb." gibi işlerin yaptırıldığını belgeleriyle yazmıştım. Bu iş için bu kadar para ödenir mi? Aklınız alıyor mu? Hal böyle olunca yazım kamuoyunda çok ses getirdi ve birçok haber bülteninde kullanıldı.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ilk yazıma cevap vermişti. Yazdıklarımı doğrulamış, ancak "olay sizin bildiğiniz gibi değil" der gibi bir açıklama yapmıştı. İkinci yazımda sorduğum sorulara ise cevap verilmedi.