Irak Başbakanı Haydar İbadi, Türk yetkilerinin, ABD ve kendilerine Irak'tan askerlerini çekeceğini söylediğini öne sürdü.

Irak Spor ve Gençlik Bakanlığı tarafından düzenlenen bir konferansta konuşan İbadi, Türkiye'nin Irak'ta askerlerini çekmesi çağrısını yenileyerek, "Türkiye, ABD ve bize Irak'tan askerlerini çekeceğini söyledi" ifadesini kullandı.

İbadi, "Türkiye'nin Irak toprakları içinde kalmasına izin vermeyeceğiz. Türk yetkililer, ABD ve bize çekileceklerini söylediler, ancak Türkiye iç kamuoyunundan çekindikleri için bunu ilan edemiyorlar.

Kendi milletine güvenen bir yönetimin böyle şeylere itibar etmemesi gerekir. Türkiye'nin askerini çekmesi için daha atacağımız adımlar var, hakkın bizde olduğunu biliyoruz.

Dünyada bizim haklı olduğumuzu kabul ediyor" ifadelerini kullandı.

Irak'ın teröre karşı yürüttüğü mücadeleyi küçümsemek isteyenlerin bulunduğunu söyleyen İbadi, "Irak bir yandan teröristlere karşı büyük savaş veriyor, diğer yandan petrol fiyatlarının düşüşünden kaynaklanan, ağır ekonomik durum ve yolsuzluklarla mücadele ediyor.

İkisini yenebilecek güçteyiz. Bizi küçümseyenler olabilir, ancak son zamanlarda elde ettiğimiz başarılardan dolayı dünyanın takdirini kazanmış durumundayız" şeklinde konuştu.