Hüsnü Mahalli´nin Kırmızı Kedi Yayınevi'nden çıkan yeni kitabı 'Filistin Benimdir- Ortadoğu'nun Kanlı Tarihi'nde Yahudi soykırımının olmadığını, gaz odalarının tifüse yakalanan Yahudiler için kurulmuş revirler olduğunu yazması başta Türk Yahudi Toplumu olmak üzere sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Kitabında İsrail’e karşı direnişe katılan Filistinli bir genci ve annesine yazdığı mektubu anlatan Mahalli, isim vermeden, başka araştırmacıların görüşleri altında gaz odalarının olmadığını, Holokost’un Filistin topraklarındaki Yahudilerin desteğiyle gerçekleştiğini, bilinen gerçeklerin doğru olmadığını yazdı.

Kitabın içinde yer alan ve tepkilere neden olan ifadeler şöyle:

“Birçok yazar ve tarihçiye göre soykırım denilen yalan ya da abartı işte bu olaylardan sonra ortaya atılıyor. Almanya’da kalan Yahudilere baskı uygulama yetkisini bizzat Siyonistler Nazilere vermiştir. Yahudiler savaş esnasında toplama kamplarına alınmış, çalıştırılmış hatta kötü muamele görmüştür. Ancak soykırım yalanının temelini oluşturan gaz odaları, birçok araştırmacıya göre var olmamış, gaz odası olarak bilinen yerlerin, tifüs hastalığına yakalanan Yahudileri iyileştirilmesi için kurulan revirler olduğu sonradan ortaya çıkmıştır. Zira o sıralar kamplarda dehşetli bir şekilde tifüs salgını olmuş ve bu salgın sonucu Nazi SS subayları verdikleri emirler Ziklon-B gazları getirtmişlerdir. Ziklon-B gazı hidrosiyenik bir gaz olup tifüs hastalığı için kullanılır. Hatta o yıllar için toplama kamplarına Naziler tarafından asılmış bir afişte aynen şöyle yazıyordu: Tek bir bit sizi öldürür.”

“Fırınlar ise apayrı bir tartışma konusu olmuştur. Naziler tifüsten ölenler yaşayanlara hastalık bulaştırmasın diye cesetlerini fırınlarda yakmışlardır.”

Türk Yahudi Toplumu sosyal medya hesabından Kırmızı Kedi Yayınevi’nin kitap tanıtımını alıntılayarak kitap sayfalarından paylaşım yaptığı açıklamada, "Emsali görülmemiş bir soykırım olan Holokost'u da menfaatlerine alet edip yalan ve iftiralarına, sözde tarihçileri referans olarak göstererek hırslarının esiri olanların yazdığı, insanlara nefreti aşılayan bu utanç örneği kitabı yayınlamış olmanızı esefle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Birçok sosyal medya kullanıcısı, yazar ve akademisyen de Hüsnü Mahalli'nin 'Filistin Benimdir' kitabına ve Kırmızı Kedi Yayınevi'ne tepki gösterdi.