Zaman Gazetesi eski yayın yönetmeniyken Fethullah Gülen Grubu’ndan ayrılan ve 3 yıldır Fethullahçılar hakkında yazı ve konuşmaları ile dikkat çeken Hüseyin Gülerce, kızının “FETÖ” iddiası ile tutuklanmasına tepki göstererek “Benim gibi 3 yıldan beri tehditlere rağmen FETÖ ile hayatı pahasına mücadele eden insana kim ne mesaj vermek istiyor? Kim benden rahatsız?” dedi.
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Fetullahçı Terör Örgütü” (FETÖ) iddiası ile yaptığı soruşturması kapsamında, aralarında Hüseyin Gülerce'nin öğretim görevlisi kızı Elif Yıldız'ın da olduğu 5 kişi tutuklandı.
 
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye götürülen öğretim görevlileri, doktor ve memurlardan oluşan 11 kişi, soruşturmayı yürüten savcılara ifade verdi.
 
Şüphelilerden 2'si savcılık sorgusunun ardından, 4'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 5 şüpheli ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.
 
Sulh Ceza Hakimliğince sorgulanan, aralarında Gülerce'nin öğretim görevlisi kızı Elif Yıldız'ın da olduğu 5 zanlı ise tutuklanarak Sincan Cezaevine gönderildi.
 
HÜSEYİN GÜLERCE'DEN AÇIKLAMA
 
Hüseyin Gülerce twitter’dan kızının tutuklanmasına tepki göstererek şöyle yazdı:
 
"Turgut Özal Üniversitesi Grafik Öğretim görevlisi kızım Elif Yıldız savcının talebi üzerine mahkemece tutuklandı. Kızım asla FETÖ'cü değil.
 
Benim gibi 3 yıldan beri tehditlere rağmen FETÖ ile hayatı pahasına mücadele eden insana kim ne mesaj vermek istiyor? Kim benden rahatsız?
 
FETÖ ile böyle mücadele edilecekse milletin içine yeni fitneler sokulur. Masumlara, babalarının cezalandırılması için acı çektirilmemelidir.
 
Bu da bana ders olsun Ergenekon ve Balyoz davalarındaki kumpasları araştırmamıştım. Demek hatamın bedeli buymuş... Sonunda adalet kazanacak."