Fethullah Gülen, bir zamanlar 'Cemaat'in sözcüsü'olarak da bilinen Zaman gazetesinin eski yazarı Hüseyin Gülerce'ye dava açmaya hazırlanırken Gülerce'den yanıt gecikmedi.

Hüseyin Gülerce, twitter'dan attığı mesajda mahkemede hesaplaşmanın en doğrusu olduğunu söyledi.

Fethullah Gülen'a ait olduğu öne sürülen @fgulen adlı Twitter hesabından bugün atılan tweet'te Hüseyin Gülerce'ye yönelik olarak, "H.Gülerce'nin iftiralarını mahkemelerde ispata davet edeceğiz. Bu yaşa gelmiş biriyle mahkemede hesaplaşmak çok ağır gelse de!" ifadeleri kullanılmıştı.

Hüseyin Gülerce yine twitter üzerinden verdiği yanıtta, millet ve devlet için doğru ve hayırlı olanın ortaya çıkması gerektiğini belirterek, yaşının bahane edilmesini ayıp olduğunu söyledi.

Hüseyin Gülerce twitter'da şunları paylaştı:

"Sayın Fethullah Gülen hakkında bilgiler veren Twitter hesabından, "H. Gülerce'nin iftiralarını mahkemelerde ispata davet edeceğiz." deniyor."

"Hayatımda kimseye iftira atmadım. Elimde somut bilgi, belge olmadan kimseye isnatta bulunmamaya çalıştım. Mahkemede hesaplaşmak en doğrusu."

"Milletimiz, devletimiz için doğru olanın, hayırlı olanın artık ortaya çıkması lazım. Söz konusu olan hakikatin ortaya çıkmasıdır."

"Hakikat aşkına hesaplaşmak bana ağır gelmez. 65 olan yaşımı, bahane etmek de ayıp olmuş. Mahkemedeki hesaplaşma, kime ağır gelir bilemeyiz."