Hüseyin Gülerce, “Tayyip Bey olmasa, koalisyon kurulacaktı ve Tayyip Bey devre dışıydı. Bu da AK Parti'nin sonuydu. Tayyip Bey liderliği ile önledi ve 1 Kasım seçim zaferi geldi. Bu zaferi Sayın Davutoğlu'nun kendisinden bilmesi kadar yanlış bir şey olamaz. O zaman Tayyip Bey dedi ki, "size anlattım anlattım anlamadınız. Ben başka türlü anlatayım, Sayın Davutoğlu siz biraz kenarda durun. Bakalım Ak Parti seninle mi gidiyor, benimle mi?" Sayın Davutoğlu'nu hatırlayan var mı? Kaç gün oldu?” diye konuştu.

Hüseyin Gülerce, Abdullah Gül, Bülent Arınç ve Ahmet Davutoğlu'nun aynı çizgide bulunduğunu ve  o çizgiye batı tesiri olduğunu savundu.

Fethullah Gülen Grubu'nun en önemli isimlerinden biriyken Gülen-Erdoğan savaşında Recep Tayyip Erdoğan'dan yana tavır alıp, Gülen Grubu'na savaş açan Hüseyin Gülerce,  İnternethaber'den Hande Aydemir'in sorularını yanıtlarken 7 Haziran seçimleri sonrasına ilişkin çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

İşte o röportajın ilgili bölümü:

-Yeni bir dönem var Türkiye'de. Ahmet Davutoğlu yerine Binali Yıldırım başbakan oldu. Ne gibi bir karar alındı? Neden böyle bir değişime gidildi?

Tayyip Bey bir şey anlattı Davutoğlu'na. Bizim üstümüze çok geliniyor... Çanakkale'deki gibi 7 düvel geliyor. İçeride yönetim zafiyeti var. Türkiye koalisyonlarla sıkıntıya sokuluyor. 7 Haziran'da az daha koalisyon dönemine girilecekti. Yaşanmış bir 7 Haziran – 1 Kasım arası var. 5 ay... Davutoğlu'na şunu söylemek istedi, az daha koalisyon kuruyordunuz, hatta bir ara CHP ile koalisyon ihtimali artınca Tayyip Bey, bir açıklama yaptı Davutoğlu'na. Ak Parti intihar mı etmek istiyor dedi. Çünkü, Tayyip Bey'i devre dışı bırakma operasyonu Ak Parti CHP koalisyonuydu. Eğer o koalisyon kurulsaydı, Tayyip Bey Beştepe'de hapsedilecekti. Siyaseten (koalisyon) kurma gayreti gösteriyor gibi olabilirdi ama, Bülent Arınç enteresan bir laf etti, CHP koalisyon için ne kadar samimi ve gayretli davranıyor biz ise ne kadar ağırdan alıyoruz dedi.

“GÜL, ARINÇ VE DAVUTOĞLU AYNI ÇİZGİDE O ÇİZGİYE BATI'NIN TESİRİ VAR”

Ben Abdullah Gül, Bülent Arınç ve Ahmet Davutoğlu'nun aynı çizgide olduğunu düşünüyorum. O çizgiye bana göre batı tesiri var. İyi niyetle şeytanın sağdan yaklaşması gibi. Diyorlar ki "Bu Tayyip Bey Türkiye'yi otoriterliğe götürüyor. Türkiye'ye zarar veriyor. Dostumuz kalmadı. Bu badireden çıkabilmemiz için Gül, Arınç, Davutoğlu gibi düşünen insanlara ihtiyaç var."

AK Parti içinden de Tayyip Bey'den yeteri kadar iltifat görmeyen insanlar katıldılar buna. Tayyip bey bence münasip dille bunu anlatmaya çalıştı. "Etmeyin eylemeyin, bu bir tuzak, bensiz AK Parti demek, AK Partinin ipinin çekilmesi demek."

Şahsı ile ilgili değil, ben de öyle görüyorum. Tayyip Bey'i kenara alın AK Parti bir koalisyona mahkum olur. Tayyip Beysiz AK Parti CHP koalisyonuna mahkumdur. Tıpkı DYP gibi, ANAP gibi bu da onun sonu olur. Burada Tayyip Bey kendisini düşünmüyor. AK Partiyi ve Türkiye'nin istikrarını düşünüyor. Ben buna samimi olarak inanmasam bu desteği vermem. Bu insan Türkiye için lazım.

Herkes saldırırken bana göre Davutoğlu'nun hatası şu oldu. Kendisi de itiraf etti. Şu kadar milyon oy almış bir başbakanın çekilmesi kendiliğinden değil zaruretten dedi. Yani o oyu kendisinin aldığını söylüyor. Bu çok büyük bir haksızlık. Tayyip bey olmasa alamazdınız. Tayyip Bey olmasa, koalisyon kurulacaktı ve Tayyip Bey devre dışıydı. Bu da AK Partinin sonuydu. Tayyip Bey liderliği ile önledi ve 1 Kasım seçim zaferi geldi. Bu zaferi Sayın Davutoğlu'nun kendisinden bilmesi kadar yanlış bir şey olamaz. O zaman Tayyip Bey dedi ki, "size anlattım anlattım anlamadınız. Ben başka türlü anlatayım, Sayın Davutoğlu siz biraz kenarda durun. Bakalım Ak Parti seninle mi gidiyor, benimle mi?" Sayın Davutoğlu'nu hatırlayan var mı? Kaç gün oldu? Hatırlayan var mı? Kimmiş dikkat edilmesi gereken, Tayyip Bey... Ben bunu Tayyip Bey'i övmek için söylemiyorum. Realite bu.

“ARINÇ SON HAREKETİYLE CUMHURBAŞKANI'NA HAKARETİN YOLUNU AÇTI”

- Kimse hatırlanmıyor zaten, eski cumhurbaşkanı Gül de, Hüseyin Çelik de, Bülent Arınç da...


Sayın Gül'ün, Sayın Arınç'ın Tayyip Bey'e yaptıklarını vicdani ve haklı bulmuyorum. Yapmamaları lazımdı. Gezi olaylarında ikisi de Tayyip Bey'in karşısına dikildiler. En zor gününde Sayın Gül "mesaj alınmıştır" dedi. Erdoğan da cevap verdi: "Ne mesajı?" Ortada Tayyip Bey'e karşı darbe var. Sayın Gül mesaj alınmıştır diyor. Abdullah Gül'ü destekleyen de Bülent Arınç oluyor.

Bülent Arınç, ondan sonra Doğan Medyasına çıkıp ne kadar ağır laflar etti. En son şivesini taklit etti, "Tanımayorum diyemezsin" dedi. Çok ağır bir laf. Bir cumhurbaşkanına en yakınındaki isimden. Bir Cumhurbaşkanı'nın şivesi ile alay edilmez. Bunu Bülent Arınç yapamaz. Bunun nasıl ağır bir tahrifat olduğunu tahmin edemez mi Sayın Arınç. Bunu diyor ve bir yol açıyorsunuz. Ona hakaret etme yolunu açtı. Bu diploma meselesi filan nereden geldi gündeme? Sayın Arınç'ın yıktığı duvarların arkasından geliyor. Ben Arınç'ı çok sevdim. Ama bu derece vefasızlığı affedemiyorum.