AKP’nin kurucularından eski bakan Hüseyin Çelik, üçüncü dünyacı komplocu hastalığın yeniden nüksetmeye başladığını söyledi.

Çelik kendi sitesinde kaleme aldığı yazısında şöyle dedi: “Muz kabuğuna basıp düşsek, bunu ya Amerikalılar ya da İngilizler yapmıştır! Gökten başımıza meteor taşı düşse, ‘dış güçler bunu kasıtlı düşürmüştür’ diyoruz.”

Çelik, ‘Dış Güçler ve Onların Yerli İşbirlikçileri’ başlıklı yazısında, dış güçler ve onların yerli işbirlikçilerine lanet okumaya devam edilebileceğini, ancak onlara iklim ve ortam sağlayan iç güçler ve yerli işbirlikçilerinin de gözden kaçırılmaması gerektiğini belirterek ekledi: “Yani biraz kendimizle yüzleşelim.”

Çelik’in yazısından satırbaşları şöyle:

“Türkiye, çok zor bir coğrafyada yer almaktadır. Tarih boyunca bu topraklar, bir çok yıkılış ve yükselişe; birçok hesaplaşma ve kapışmaya sahne olmuştur. Bundan sonra da olmaya devam edecektir. Filin dişi çok kıymetli olduğu için fili öldürüyorlar.

“Üçüncü dünya ülkelerinin kronik bir hastalığı vardır: Başlarına bir felaket, bir musibet geldiği zaman veya bir başarısızlık, bir olumsuzluk yaşadıkları zaman çoğunlukla sebebi kendi dışlarındaki unsurlara havale ederek kendilerini sorumluluktan kurtarmayı tercih ederler.”

“AK Parti iktidarının ‘yozlaşmadan dünya ile uzlaşmak’ gayreti, yönlendirilen ve yönetilen bir ülke değil, yöneten ve yönlendiren iradenin bir parçası olma çabası, Türkiye’yi dünyaya, dünyayı ise Türkiye’ye taşıma vizyonu şüphesiz ki, takdire şayandır. Ancak üzülerek müşahede ediyoruz ki son yıllarda, daha önce kurtulmaya çalıştığımız, komplocu üçüncü dünya hastalığı bizde yine nüksetmeye başlamış.”

‘BAŞINIZA NE GELİRSE YAPTIKLARINIZDANDIR’

“Ülkemizde ekonomik kalkınma, birçok alanda gelişme ve bir başarı söz konusu olunca bunu biz yapmış, biz başarmış oluyoruz. Ancak ayağımız kaymaya başladı mı, işler ters gitmeye başladı mı, gelsin ‘dış güçler ve onların yerli işbirlikçileri’, gelsin ‘üst akıl’, gelsin ‘faiz lobisi’ gelsin ‘yabancı istihbarat servisleri’ vesselam. Muz kabuğuna basıp düşsek, bunu ya Amerikalılar ya da İngilizler yapmıştır! Gökten başımıza meteor taşı düşse, ‘dış güçler bunu kasıtlı düşürmüştür’ diyoruz.”

“Kendisine emanet edilen malı çaldıran bekçi, sadece hırsızı suçlayıp kendisini teselli ederse bunun dilde karşılığı nedir? Burada hırsızı temize çıkarmak için bir çaba içinde elbette değiliz. Peki bir yandan hırsıza lanet okuyup, onu bulup cezalandırma gayreti içinde bulunurken bir yandan da sorumluluk sahibi olan bekçiyi cezalandırmak gerekmez mi?

“Bu konu ile ilgili olarak Kur’an-ı Kerim insanlığa çok net ders veriyor: Başınıza her ne musibet gelirse kendi yaptıklarınız yüzündendir, O yine de kusurlarınızın çoğunu affeder.”