CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, "Ergenekon, Balyoz, senaryolar, Cemaat-AKP 'ortak yapımı' değil miydi? Zaman manşeti atar, AKP polisi hemen yakalamaz mıydı? Aralarında 'tatlı bir işbölümü' yok muydu? O halde tüm kumpasçı senaryoların 'yönetmeni' Tayyip Erdoğan'ı niçin gözaltına almıyorsunuz? Kumpas işinde '1 numara' o değil miydi?" dedi.

Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

"AKP aylardır hazırlığını yaptığı 'Cemaat Operasyonu' için düğmeye bastı. 17 Aralık Hırsızlık Operasyonu'nun öcünü alırcasına gözaltına almalar bir Aralık ayında, bu sabaha karşı başlatıldı. Zaman gazetesi ve Samanyolu TV başta olmak üzere pek çok yere baskınlar düzenlendi. Onlarca kişi gözaltına alındı.

Geçmişte gözaltına alınıp, 'Ergenekoncu' ilân edilecek, yani hayatları söndürülecek insanları 'dizi' kahramanı haline getiren 'senarist' ve 'yapımcılar' da gözaltına alınmış. Onların 'film'e çektikleri Ali Tatar ve Kuddusi Okkır gibi masumlar şu an toprak altındalar.

İyi de 'Ergenekon', 'Balyoz' vd. 'senaryolar', Cemaat-AKP 'ortak yapımı' değil miydi? Zaman manşeti atar, AKP polisi hemen yakalamaz mıydı? Aralarında 'tatlı bir işbölümü' yok muydu?

O halde tüm kumpasçı senaryoların 'yönetmeni' Tayyip Erdoğan'ı niçin gözaltına almıyorsunuz? Kumpas işinde '1 numara' o değil miydi? Şaka, şaka.. Onu elbette siz alamazsınız. Onu yapayalnız sarayından halk alacak, halk yargılayacak."