İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3’üncü Ceza Dairesi, eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun 3 yıl 1 ay 15 gün ve eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın 2 yıl 1 ay hapis cezalarının onanmasına karar verdi.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3’üncü Ceza Dairesi, 5 ‘i tutuklu 11 sanık hakkındaki istinaf başvurularını karara bağladı. Daire, Hüseyin Avni Mutlu ve Hüseyin Çapkın’ın da aralarında bulunduğu 11 sanık hakkındaki başvurunun esastan reddine karar verdi.

Karada, yerel mahkemenin kararında usule ve esas ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığı, delillerde ve işlemlerde herhangi bir eksiklik olmadığı, ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğu, eylemlerin doğru olarak nitelendirildiği ve kanunda öngörülen suç tipine uyduğu, cezaların kanuni bağlamda uygulandığının anlaşıldığı belirtildi. Karar oybirliğiyle alındı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul 30’uncu Ağır Ceza Mahkemesi, 10 Şubat’ta, 14 sanığın yargılandığı “FETÖ’nün Mülkiye Yapılanması” davasını karara bağladı.

“Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’yu 3 yıl 1 ay 15 gün, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın da 2 yıl 1 ay hapis cezası verilmişti.

Mahkeme heyeti, Hüseyin Avni Mutlu’nun tahliyesine karar vermiş, Hüseyin Çapkın’a yurt dışına çıkış yasağı getirilmişti. 6 sanığın tüm suçlardan beraatına karar veren mahkeme heyeti, 6 sanığı da çeşitli hapis cezalarına çarptırmıştı.