Barış Bloku, başta Genelkurmay Başkanlığı olmak üzere tüm devlet yetkililerine seslendi: “Hurşit Külter hakkında kamuoyunu bilgilendirin.”

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’den 27 Mayıs’tan beri haber alınamıyor. Ailesinin başvuruları yanıtsız kaldı.

Barış Bloku, Hurşit Külter’in nerede olduğu sorusunun hızlıca cevaplandırılmasını istedi.

"BİZDE YOK' DEMEKLE ÖRTBAS KABUL EDİLEMEZ"

Barış Bloku’nun açıklaması şöyle:

“Külter’in, Gümüştepe Özel Harekât Şube Müdürlüğü’nde 7 gün tutulduktan sonra 3 Haziran’da 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda görüldüğünü düşünen ailesi, Külter’in gönderdiği son mesajında ‘etrafının sarıldığını’ belirterek, 'Geldiler. Hakkınızı helal edin’ dediğini söylüyor.

“Hurşit’i bölgede görevli özel harekât polislerinin gözaltına aldığını söyleyen ailesine resmi makamlardan yapılan tek açıklamada ‘Söz konusu şahıs, emniyet birimlerimiz tarafından gözaltına alınmamıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur’ denilmekle yetinildi.

“Barış Bloku olarak, derin endişe içindeyiz, Hurşit Külter’e ne oldu sorusunun hızlıca cevaplandırılmasını bekliyoruz.

“Aynen 90’lı yıllarda olduğu gibi yetkililerin 'gözaltına alınmadı, bizde yok' demekle olayın üzerini örtmesi kabul edilemez. Devlet etkin, şeffaf ve hızlı bir soruşturma yürüterek yaşananları açığa çıkarmalıdır.

“Muhalif insanların hukuksuz göz altılarla infaz edildiği günlere geri dönmek istemiyoruz. Herkes çok iyi biliyor ki daha önce denenmiş ve acı sonuçlar yaratmış bu yöntemler bizi biraz daha barıştan uzaklaşıyor.

“Oğlum adalet için mücadele ediyordu. Kürt-Türk anneleri el ele versin ve bu kirli savaşı durdursunlar. O gücümüz var ve biz Kürt anneleri buna hazırız’ diyen Hurşit Külter’in annesi Kerime Külter’in çağrısına kulak verelim.”