Başbakan Yardımcısı Beşir Artalay, AKP Genel Merkezi’nde gerçekleşen ’Demokratikleşme Paketi Toplantısı’ sonrasında yaptığı açıklamada, “her kesimi kucaklayan bir paket” olacağını savundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Salı günü Başbakanlık Resmi Konutu'nda Suriye konusunda düzenlediği güvenlik toplantısı ardından bugün de, çözüm sürecine ilişkin bir toplantı gerçekleşti. AKP Genel Merkezi’nde yapılan toplantı 3 saat sürdü. İkinci toplantının Cuma günü yapılacağı bildirildi.

Toplantı ardından bir açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Her kesimi kucaklayan bir paket olacak. İnşallah cuma günü tamamlayacağız, uygun bir zaman içinde de Başbakanımızın bunu açıklamasını arzu ediyoruz. Çünkü büyük bir paket, bizzat kendisi tarafından açıklanmasını arzu ediyoruz. Açıklama için tarih belli değil, Cuma günü çalışacağız, inşallah o gün bitiririz. Bitiremezsek devam eder, çünkü çok başlık var, dolayısıyla biraz da detaylı analiz gerekiyor" dedi.

Toplantıya ilişkin bir açıklamada AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’ten geldi. Çelik, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Demokratikleşme Paketi ile ilgili ikinci toplantımız, 13 Eylül 2013 tarihinde yapılacak MKYK toplantımızdan sonra yapılacaktır. Cuma günkü toplantıdan sonra üzerinde mutabık kalınan hususlar, sonraki günlerde Sn. Başbakanımız tarafından kamuoyuna arz edilecektir” dedi.

Bugünkü toplantı KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı’nın gerillanın geri çekilme sürecini durdurduğu açıklaması ardından geldi. 9 Eylül günü yapılan açıklamada KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, attıkları adımlar karşısında Türk hükümetinin sorumsuz davranması, demokratikleşme ve Kürt sorununun çözümü konusunda adım atmaması nedeniyle gerillaların geri çekilişini durdurduklarını belirtmişti.

Eşbaşkanlık, “Çatışmasızlığı sağlamamızı, gerillayı geri çekme irademizi ve gerillanın önemli düzeyde Türkiye sınırları dışına çekilmesini önemsemeyen, buna doğru karşılık vermeyen, bu süreci bir oyalama ve bu temelde yerel seçimlere çatışmasızlık ortamında girerek bir seçim kazanma biçiminde ele alan AKP hükümeti bu durumun sorumlusudur” demişti. (ANF)