Hükümete yakınlığı ile bilinen Güneş ve Akşam gazetelerinin bugün kullandıkları manşet fotoğrafının gerçek hikayesi ortaya çıktı.

Fotoğrafın IŞİD’in Kobani’ye saldırısı sırasında Suruç’ta yapılan gösterilerde çekildiği ve fotoğrafta yer alan 3 kişinin de Şırnaklı köylüler olduğu ortaya çıktı.

Sputnik, Güneş ve Akşam gazetelerinin bugünkü sayısında ihraç edilen akademisyenlerle ilgili “Bunlar mı akademisyen?” manşetiyle çıkan haberde kullanılan fotoğrafın hikayesine ulaştı. İhraç edilen akademisyenlerin hedef gösterildiği haberde kullanılan fotoğraf 2015 yılında Kobani savaşı sırasında Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde çekildiği ortaya çıktı.

Türkiye’nin birçok yerinden olduğu gibi Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinden de köylüler Suruç’taki nöbet eylemlerine katılmıştı. Çok sayıda siyasetçi, akademisyen, yazar, gazetecinin de sık sık gittiği sınırda, sinemacı Önder Çakar ile arkadaşları da yer almıştı. Çakar arkadaşlarıyla birlikte Beytüşşebaplı köylüler ile fotoğraf çektirmişti. Çekilen bu fotoğraf Güneş Gazetesi’nde “Bunlar mı akademisyen?” manşetinde kullanıldı.

"GİYDİĞİMİZ ELBİSELERDEN DOLAYI…"

Fotoğrafı her iki gazetede yayınlamasının ardından gören 3 köylüden Ergin Durmuş ile Cemal Şeker Sputnik’e konuşarak ‘hedef gösterildiklerini’ söyledi. Fotoğrafta Önder Çakar’ın sağında yer alan Ergin Durmuş, “Bu fotoğraf 2 yıl önce Suruç’ta çekilmişti. O zaman annem kanser hastası olduğu için tekrar geri döndüm. Bugün haber ve fotoğrafı görünce şok oldum. Hedef gösterildik. Avukatlarımıza söyledik gerekli hukuki girişimlerde bulunacağız” dedi.

Cemal Şeker adlı köylü de köyde yaşadığı için medyayı takip etmediğini ve arkadaşının kendisine söylemesi ile fotoğraf ve haberdan haberdar olduğunu söyledi. Şeker, “Giydiğimiz elbiselerden dolayı hedef gösterilmişiz. Burada herkes o elbiseleri giyer ve buralara özgü bir şeydir. Çok şaşırdık. Bu yanlışın düzeltilmesini istiyoruz” dedi.