Yunanistan'da 28 Şubat Salı günü, bir yolcu treni ile yük treninin çarpışması sonucu kaza meydana geldi.

Kazanın ardından 46 kişi hayatını kaybetti. Olayın üzerine Başkent Atina, Selanik ve Larissa kentlerinde protestolar başladı.

Yunanistan Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis, tren kazasında "İnsan hatası" olduğunu açıkladı ve "Böylesi bir trajik olaydan sonra hiçbir şey olmamış gibi göreve devam etmek imkansızdır" diyerek görevinden istifa etti.

Cumhuriyet TV'nin konuya ilişkin yaptığı sokak röportajında Karamanlis'e tebrik mesajları gönderilirken AKP İktidarı çok sert eleştirildi.

Yunanistan Ulaştırma Bakanı'nı bu kararı sebebiyle tebrik eden bir yurttaş, "Umarım herkes o Ulaştırma Bakanı gibi onurlu davranır. Biz sürekli hükümetin istifasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"HÜKÜMET İSTİFA!"

Tribünlerdeki "Hükümet istifa" tezahüratlarının ardından, hükümet kanadının futbol-siyaset ayrımı yapmasına değinen bir yurttaş, "Stadlarda kimse bağırmasın... O stadlardaki insanların aileleri öldü, futbolcular öldü. Akşam futbolculardan para topladılar. Almasalardı madem o paraları futbol-siyaset ayrıysa. 'Hükümet istifa' demek demokratik hakkımız. Hükümet İstifa!" dedi.

Deprem korkusu sebebiyle evinde duramadığını aktaran bir yurttaş, "O baştakilerin hepsinin istifa etmesi lazım. Söyledikleri sayılar da doğru değil, kaç tane çocuk yetim kaldı. Yunanistan Ulaştırma Bakanı onurlu biriymiş. Bizimkiler istifa etmez" ifadelerini kullandı.

Bir başka yurttaş ise, "Ayakkabı kutuları, paraları sıfırlamak gibi olaylar yaşandığında istifa etmediler şimdi de istifa etmezler" diyerek AKP iktidarının geçmişini anımsattı.

"KOLTUĞA KÖK SALDILAR"

Herhangi bir yetkilinin istifa edeceğine ihtimal vermeyen bir yurttaş, "Koltuğa kök saldılar, artık gitmezler. Paraya doymadılar. Seçimle gitmeleri için umudum var ama oyları çalabilirler çok dikkatli olmamız gerekecek" dedi. Bir başka yurttaş ise "Yapışkanla koltuğa yapışmışlar kalkmıyorlar. İsterse Türkiye yıkılsın bizden kimse istifa etmez. Hiç gururları yok" diyerek tepki gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel