Alman Sol Parti Eşbaşkanı Bernd Riexinger, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu'nu (AABF) ziyareti sırasında Gezi Parkı olaylarında Türk Hükumeti'nin tavrını eleştirdi. Riexinger, "Hükumet burada çirkin ve gerçek yüzünü göstermiştir" dedi. 

Almanya'da Sol Parti Eşbaşkanı Bernd Riexinger, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu'nu (AABF) ziyaret etti. Riexinger, AABF Genel Sekreteri Ali Doğan ile iki saatlik bir görüşme yaptı.

Toplantının ardından açıklama yapan Sol parti Eşbaşkanı Bernd Riexinger, Türkiye'deki Gezi Parkı olaylarına değindi. Bernd Riexinger, "Hükumet burada çirkin ve gerçek yüzünü göstermiştir. Demokrasi ve insan hakları konusunda hiçbir şey yapmadığını ortaya koymuştur" eleştirisinde bulundu.

AABF Genel Sekreteri Ali Doğan, toplantıda Almanya'da 22 Eylül'de yapılacak genel seçimlerde AABF olarak beklentilerini aktardığını söyledi. Toplantıda hazır bulunan Sol Parti Federal Parlamento Milletvekili Sevim Dağdelen ise, 22 Eylül'de milletvekili adayı olduğunu belirterek Türkiye kökenli seçmenlerden destek istedi.

NET POZİSYON ALDIK

Sol Parti Eşbaşkanı Bernd Riexinger şu açıklamayı yaptı: "Gezi olayları konusunda biz net bir pozisyon aldık. Hükumetin güvenlik güçlerini geri çekmesini istedik. İnsan hakları ve demokratik haklara aykırılığı eleştirdik. Ayrıca Federal Hükumet'e çağrı yaparak, protestoculara karşı saldırıların durdurulması konusunda Türk Hükumeti'ne etki etmesini istedik. Çok sayıda insan yaralandı, dövüldü ve gözaltına alındı. Türk Hükumeti burada çirkin ve gerçek yüzünü göstermiştir. Demokrasi ve insan hakları konusunda hiçbir şey yapmadığını ortaya koymuştur. Alman Hükumeti'nin sadece sözlü ifadelerin dışında somut şeyler de yapmasını bekliyoruz. AABF'yi ziyaretimizde pek çok konuda fikir birliği içinde olduğumuzu gördük. Almanya'da işsizlik, taşeron firmalar ve düşük ücretlerden pek çok göçmen kökenli mağdur oluyor. Bunların iyileştirilmesi göçmen kökenlilerin pozisyonlarının düzelmesine yardımcı olacaktır. Almanya'daki elemeci eğitim sistemi de göçmenlerin aleyhine. Mutlaka eğitimde fırsat eşitliği yaratılmalı." (focushaber)