'Hukukçu Biz'ler' ismiyle bir araya gelen avukatlar, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde bir araya geldi, Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) destek açıklaması yaptı.

1572 avukatın imza altığı 'Hukukçu Biz'ler' açıklamasına, HDP'nin avukat milletvekili adayları Seçin Uçar ve Levent Tüzel de katıldı.

"Adalet için seni başkan yaptırmayacağız" yazılı pankart açan avukatlar "Biz'ler HDP, Biz'ler meclise" şeklinde slogan attı.

Hukukçu Biz'ler adına açıklama yapan avukat Züleyha Gülüm, adaletsiz düzen içinde adalet kavgası verdiklerini söyledi, "Biz HDP rüzgarını hissediyoruz. Bu türküsü duyuyoruz, sesimizi katmaya görev sayıyoruz. Hukukçular olarak İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu 12 ilde 1572 imza ile HDP'yi destekleyeceğimizi söylüyoruz" dedi

HDP'yi halkların eşitliği ve özgürlüğü için bahar çağrısı olarak gördüklerini ifade eden Avukat Gülüm, rüzgarın artık kendilerinden yana estiğini söyledi. Gülüm, "Hep bir ağızdan bir türkü tuttuğunuz ve can kulağına dinliyor tüm ötekiler. Bu türkünün notalarına can, sesine ses, sözlerine nefes katmak boynumuzun borcu" diye konuştu.

1572 avukatın imza attığı Hukuk Biz'ler destek açıklamasının tam metni şöyle:

YENİ YAŞAM ÇAĞRISI'NA HUKUKÇU BİZ'LER DE SES VERİYORUZ!

Yeni Yaşam; Halkların eşitliğinin ve özgürlüğünün bahar çağrısıdır!

Yeni Yaşam; İnsan-toplum-halk olmaktan kaynaklı onurumuzu ve haklarımızı yaşatma çabamızdır!

Yeni Yaşam; Düşman Ceza Hukuku uygulamalarıyla adaletten yoksun, kanunsuz devlete karşı mücadelemizdir!

Yeni Yaşam; Polis fezlekelerinin önce iddianame sonra hükme dönüştüğü hukuksuz yargılamaları, gasp edilen hakları, yasal şiddeti yerle yeksan etme irademizdir!

Yeni Yaşam; Politik tutsaklığı bitirme, Adalet Bakanlığı'nın vesayetine son verme, soykırım ve katliamlar nedeniyle Hakikat Araştırma Komisyonlarını kurma çabamızdır.

Yeni Yaşam; Dil yasaklarına, faili devlet ve kolluk cinayetlerine, kadın katliamlarına, emek sömürüsüne ve iş cinayetlerine, sürgünlere, eğitim hakkının engellenmesine, çocukların hapsedilmesine, doğanın talan edilmesine, nefret suçlarına karşı hak mücadelesinde ‘Biz'ler Buradayız' demektir.

Ses Veriyoruz! Şimdi rüzgar bizden yana esiyor. Hep bir ağızdan bir türkü tutturulmuş ve can kulağıyla dinliyor tüm ötekiler. Bu türkünün notalarına can, sesine ses, sözlerine nefes katmak boynumuzun borcu!

Biz'ler bu adaletsiz düzenin içinde adalet kavgası veren hukukçular olarak; Bu rüzgarı hissediyor, bu türküyü duyuyor, sesimizi katmayı görev sayıyoruz. Tescillenmiş adaletsizliğe karşı onurumuzu savunmak için Yeni Yaşam Çağrısı'nda HUKUKÇU BİZ'ler de varız.

(Kaynak: ETHA)