Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı adayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini duyurması tartışmalara neden oldu.

 Cumhur İttifakı’nı destekleyen Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, HÜDA-PAR ile ittifak yapılmasına tepki gösterdi.

Perinçek, “Ne güzel PKK var TBMM'de bir de HÜDA-PAR olsun. Her boyayı boyadık. Destek olmalarına karşı değilim. Her isteyen Cumhur ittifakına destek verebilir. Ama onunla seçim işbirliği seçim ittifakı bir gaflettir ve cinayettir” dedi.

HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı, Doğu Perinçek’in açıklamalarını ‘hezeyan’ olarak değerlendirdi

Ramanlı, "Eğer gerçekten HÜDA PAR örgüt olsaydı partimizle ilgili hezeyanlarını ifade eden genel başkandan da (Doğu Perinçek) bir çiçeği hak etmiş olurduk" dedi.

HÜDA PAR CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’I DESTEKLEYECEK

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Genel İdare Kurulu Toplantısının ardından ittifak meselesine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Yapıcıoğlu yaptığı açıklamada, "Başkanlık Divanı toplantısında, daha önce yetkili kurullarımızla hatta il ve ilçe teşkilatlarımızla da yapmış olduğumuz istişarelerle uyumlu olarak 2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı adayı Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme kararı aldık. Bu kararın milletimize, memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. Parlamento seçimleriyle ilgili de görüşmelerimiz devam ediyor." diye konuştu.